Εκδηλώσεις

1o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

1o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

To 1o Συμπόσιο Κινηματογράφου που επιμελείται το Balkan Can Kino πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 2.11.2018 έως τις 11.11.2018.

Οι χώροι διεξαγωγής είναι το Balkan Can Kino και η γκαλερί MEME, που συστεγάζονται στο κτίριο του Communitism στο Μεταξουργείο, Κεραμεικού 28.

Το συμπόσιο περιλαμβάνει προβολές ταινιών, πάνελ, εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις από κινηματογραφιστές και οργανισμούς στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Τουρκία. Το συμπόσιο είναι ανοιχτό στο κοινό και έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοϋποστήριξης για ανεξάρτητους δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Οι οργανισμοί που συμμετέχουν είναι:

Φοιτητές της μεγαλύτερης αυτοοργανωμένης σχολής κινηματογράφου στην Ευρώπη filmArche με έδρα το Βερολίνο. Η σχολή ξεκίνησε το 2001 και ως σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 3000 φοιτητές.

Το Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi, που διοργανώνει κινηματογραφικά εργαστήρια στη Σμύρνη και αριθμεί πάνω απο 600 μέλη.

Το Video Art Μηδέν, ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα,

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και έρευνας στα πεδία του θεάτρου, της εικαστικής performance, των multimedia εγκαταστάσεων, της ποιητικής επιτέλεσης και της θεωρίας της Τέχνης.

Το Pugnant Film Series, μη κερδοσκοπικό εγχείρημα που επικεντρώνεται στην προβολή χειροποίητου-underground-dada  κινηματογράφου των δημιουργών στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα.

Στο πρόγραμμα επίσης συμμετέχει ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Με ταινίες και παρουσίαση συμμετέχει το αυτοοργανωμένο σχολείο για μετανάστες Φαρζάντ-Καμανγκάρ και η κινηματογραφική ομάδα R.

Τέλος, τις επιμέρους δράσεις υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι κινηματογραφιστές Ερμίνα Αποστολάκη, Παύλος Μαυρικίδης, Δημήτρης Παναγόπουλος, Αντώνης Τολάκης, Flavia Dima, Rosh Zeeba, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, κ.ά.

Οι δράσεις του συμποσίου πραγματοποιούνται στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Όλες οι δράσεις και οι προβολές του συμποσίου είναι με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

*Το Balkan Can Kino είναι ένα συνεργατικό κινηματογραφικό εγχείρημα που ξεκίνησε το 2017 στην Αθήνα και στοχεύει να προωθήσει ανεξάρτητες και diy ταινίες μέσα από εβδομαδιαίες προβολές, αλλά και να αναδείξει την διαφορετικότητα στο σινεμά, φιλοξενώντας έργα που παρουσιάζουν διαφορετικές κουλτούρες και κοινότητες, πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, γυναίκες σκηνοθέτιδες και queer κινηματογράφο. Παράλληλα, προσφέρει κινηματογραφική εκπαίδευση, προσβάσιμη σε όλους, με την οργάνωση εργαστηρίων, συζητήσεων και διαλέξεων, με χαμηλό κόστος ή εντελώς δωρεάν.

Για πληροφορίες και ενημερώσεις: balkancan.site123.me

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews