Εκδηλώσεις

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του, από τον Ιούλιο του 2015 έως σήμερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου έχει παρουσιάσει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες Ελληνικής και κλασικής μουσικής αλλά και τοπικά σχήματα όπως η Φιλαρμονική, θεατρικές σκηνές, και χορευτικά συγκροτήματα. Στόχος τόσο της ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», η οποία έχει αναλάβει την διοργάνωσή του, όσο και του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Παντελή Βούλγαρη, είναι να παρουσιάζονται ποιοτικές θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αξιόλογες συναυλίες κλασικής μουσικής και τζαζ. Υποστηρικτής και αρωγός του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Άνδρου.

Το Ανοικτό Θέατρο Άνδρου όπου και διεξάγεται το Φεστιβάλ, βρίσκεται στη Χώρα Άνδρου ανάμεσα στο νεοκλασικό Δημαρχιακό Μέγαρο (κτίριο Βούλγαρη) και το Λύκειο. Το θέατρο έχει κτιστεί σε ειδυλλιακή πλαγιά με φυσική κλίση προστατευμένη από τον άνεμο και έχει πανοραμική θέα προς το νότο. Δημιούργημα των αρχιτεκτόνων Κυριακής Κονδυλάτου και Κωνσταντίνου Λούκου, παραπέμπει στον κανόνα των κλασικών σκηνών και συνιστά μία από τις πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της Άνδρου.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 31 Ιουλίου

Λαϊκή Σκηνή Άνδρου – Πλούτος του Αριστοφάνη

Παρασκευή 2 Αυγούστου

Ορχήστρα Κυκλάδων – ΜΟΥ.ΣΑ. – Χορωδία Άνδρου

Μουσική και τραγούδια Ελλήνων συνθετών για τον Ελληνικό και Διεθνή Κινηματογράφο

Σάββατο 3 Αυγούστου

Θέατρο Πορεία – Ύψωμα 731

Δευτέρα 5 Αυγούστου

Το ταξίδι του έρωτα – Γιάννης Πάριος

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Ομάδα Cie. Toula Limnaios

Tempus  Fugit

Σάββατο 10 Αυγούστου

Αθηναϊκά Θέατρα – Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή

Δευτέρα 12 Αυγούστου

Patari Project – Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι του Ησίοδου

Τετάρτη 14 Αυγούστου

Μικροσκοπικό Θέατρο –  Adiós Niña – Αντίο κορίτσι

Σάββατο 17 Αυγούστου

Θέατρο Πορεία – Το ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση

Κυριακή 18 Αυγούστου

Η βεγγέρα της Ελένης – Ελένη Βιτάλη – Βιολέτα Ίκαρη – ΤΖΟΥΜ

Τρίτη 20 Αυγούστου

Θεατρικός Όμιλος Σύρου Απόλλων – Ηλέκτρα του Σοφοκλή

Η αφίσα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου είναι της φοιτήτριας Μαριέττας Μπιτσακάκη του Τμήματος Γραφιστικής της Σ.Ε.Τ.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία επιλέχτηκε μετά από ανάθεση στους σπουδαστές του εργαστηρίου «Εικονογράφηση στην Γραφιστική Επικοινωνία».

Επιλέχθηκαν επίσης οι αφίσες των Αναστάσιου  Μαναριώτη, Ηλιάννας Αναγνώστου Χατζηγιαννάκου , Παναγιώτη  Μητρούση και Κωνσταντίνου Καζάκα οι οποίες θα τυπωθούν σε καρτ ποστάλ και θα διανεμηθούν στο Φεστιβάλ.

Όλες οι αφίσες των φοιτητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα εκτίθενται στο προαύλιο του θεάτρου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews