Μουσική

80 χρόνια – Μάνος Λοΐζος

80 χρόνια – Μάνος Λοΐζος

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου, πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα  στον αξέχαστο δημιουργό, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Τραγουδούν οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, και Μίλτος Πασχαλίδης.

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού, ενώ τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.
Μάνος Λοΐζος: Ένας ανήσυχος δημιουργός γεμάτος έμπνευση. Άνθρωπος μαχητικός, πεισματάρης, ερωτικός, τρυφερός, ευαίσθητος, ονειροπόλος, με την ψυχή του δεμένη στο ταξίδι. Ένας συνειδητοποιημένος πολίτης, που με το τραγούδι του και τη ζωή του έπαιρνε θέση στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής του, απέναντι στη δικτατορία, την καταπίεση, την αδικία, τον κοινωνικό ρατσισμό.

Ο χρόνος, έχοντας τη δική του αμείλικτη ετυμηγορία, αποφάσισε στην περίπτωσή του να κόψει πολύ νωρίς το νήμα της ζωής του. Μας άφησε όμως κληρονομιά και παρακαταθήκη τα υπέροχα τραγούδια του, που στηρίζουν τα δικά μας όνειρα και τα δικά μας οράματα όλα αυτά τα χρόνια. «Αχ χελιδόνι μου», «Σ’ ακολουθώ», «Έχω έναν καφενέ», «Ο 3ος Παγκόσμιος», «Ο Λιόντας», «Κι αν είμαι Ροκ», «Ήλιε μου σε παρακαλώ».

Οι δύο μεγάλοι ερμηνευτές, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Λοΐζου, θα μας θυμίσουν, σε μια μεγάλη συναυλία για τα 80 χρόνια από τη γέννησή του,  με το δικό τους μοναδικό τρόπο μεγάλους σταθμούς της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Μαζί τους ο Μίλτος Πασχαλίδης από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, ερμηνεύει τραγούδια από το πλούσιο έργο του Μάνου, ενώ η νέα ξεχωριστή λαϊκή τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού ερμηνεύει προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του.

Η μοναδική συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο φιλοξενείται στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.  Επί σκηνής έντεκα εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί θα καταθέσουν την τέχνη τους αποδίδοντας τα διαφορετικά ηχοχρώματα των τραγουδιών του Μάνου με διαφορετικό τρόπο. Την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων έχει αναλάβει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου δεν έπαψαν ποτέ να συγκινούν, να εμπνέουν και να συντροφεύουν την καθημερινότητά μας, τις πιο γλυκές αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές μας. Τριάντα πέντε χρόνια αφότου σίγησε οριστικά το πιάνο του, το πλούσιο έργο του αλλά και το ήθος της χαρισματικής αυτής προσωπικότητας παραμένει ολοζώντανο και δείχνει το δρόμο για ένα «άλλο τραγούδι», που αφορά όλους μας.

80 χρόνια Μάνος Λοΐζος

Τραγουδούν:

Γιώργος Νταλάρας

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μίλτος Πασχαλίδης

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού

Ενορχηστρώσεις Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Μαζί τους:

Πιάνο: Γιώργος  Παπαχριστούδης

Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου

Ακουστική κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Drums : Στέφανος Δημητρίου

Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας

Μπουζούκι: Κώστας Γεδίκης

Κιθάρες Ακουστική / Ηλεκτρική: Απόστολος  Βαλαρούτσος

Βιολί: Μαίρη Μπρόζη

Ακορντεόν: Ντίνος  Χατζηιορδάνου

Ηλεκτρικό Μπάσο: Δημήτρης  Μουτάφης

Τρομπέτα: Περικλής Αλιώπης

Επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός

Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας

Ώρα έναρξης: 21.00

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Tιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12€, Ταμείο 15€

Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews