Θέατρο

«Η Αφροδίτη με τη γούνα»

«Η Αφροδίτη με τη γούνα»

Στις 14 Νοεμβρίου 2013 θα κάνει πρεμιέρα «Η Αφροδίτη με τη γούνα» του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου. Η αστεία, σέξι, ευφυής ιστορία που απέσπασε βραβείο Τόνι καθώς και πλήθος άλλων βραβείων στο Μπρόντγουέι έρχεται να σαγηνεύσει και να «εξάψει» το ελληνικό κοινό αυτόν τον θεατρικό χειμώνα… Ο Γιώργος Οικονόμου, μετά τον Ιβάν και τα σκυλιά και το Σέρλοκ Χολμς και ο Σκύλος των Μπάσκερβιλ, σκηνοθετεί το Η Αφροδίτη με τη γούνα με δύο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, τη Βίκυ Παπαδοπούλου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, στους πιο κωμικούς και παράλληλα τολμηρούς τους ρόλους…

Το θεατρικό έργο του David Ives έγινε πρόσφατα ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι και θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα.

Ο Τόμας, φέρελπις θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει πρόσφατα γράψει το έργο Η Αφροδίτη με τη γούνα, μια διασκευή του παλιού μυθιστορήματος Venus in Furs του αυστριακού Λέοπολντ Βον Μαζόχ, βιβλίο από το οποίο βγήκε ο όρος «μαζοχισμός». Αναζητά μια νέα, όμορφη, θελκτική και εύστροφη ηθοποιό για την κεντρική ηρωίδα. Δε ζητάει πολλά, αλλά καμία δεν πληρεί τους όρους… Ώσπου εμφανίζεται σα σίφουνας η Βάντα, μια νεαρή ηθοποιός εντελώς αντισυμβατική, εντελώς λάθος για το ρόλο και εντελώς αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στην Αφροδίτη με τη Γούνα.

Και το παιχνίδι αρχίζει. Όρια ξεπερνιούνται, οι ρόλοι θύτη και θύματος αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Ο εκκωφαντικός κρότος της εκρηκτικής τους σχέσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Γοητευτικό και σκοτεινά αστείο, κάτι ανάμεσα σε δράμα που σε ταράζει και κωμωδία που σε διασκεδάζει, Η Αφροδίτη με τη γούνα αποτελεί μια εντυπωσιακή διείσδυση στην τέχνη της υποκριτικής μέσα κι έξω απ’ τη σκηνή.

Μετάφραση Δάφνη Οικονόμου

Σκηνοθεσία Γιώργος Οικονόμου

Μουσική επιμέλεια Γιώργος Οικονόμου

Παίζουν οι ηθοποιοί Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Σε συμπαραγωγή με τη Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου

Από 14 Νοεμβρίου 2013

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 21.00, Μετά από ένα μήνα, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 19:00, Κυριακή 21.00

ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟ «MISTERO BUFFO»

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 16 €, Φοιτητικό, ανέργων: 12 €

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ. 210 3255444

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews