Βιβλίο

Αυτό το καλοκαίρι θα παραλάβεις και συ «Το δέμα»…

Αυτό το καλοκαίρι θα παραλάβεις και συ «Το δέμα»…

Το βιβλίο του Sebastian Fitzek «Το δέμα» κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας από τις εκδοσεις Διόπτρα (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ) και όπως ήταν αναμενόμενο έχει την ίδια απήχηση που έχει και στο εξωτερικό (ας θυμίσουμε ότι έχει πάρει το ευρωπαϊκό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας το 2016).

Η Έμα, ηρωίδα μας, έπειτα από ένα περιστατικό που συγκλόνισε και άλλαξε για τα καλά τη ζωή της, έχει κλειστεί στον εαυτό της και στο σπίτι. Ένα πρωί ο ταχυδρόμος της αφήνει ένα δέμα για τον γείτονα που λείπει, του οποίου το όνομα δεν έχει ακούσει ποτέ ξανά στη ζωή της. Η περιέργεια και κάποιες υποψίες την ωθούν να το ανοίξει και τότε ξεκινά ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της.

Η δράση αρχίζει από την πρώτη σελίδα και συνεχίζεται μέχρι ο αναγνώστης να φθάσει στον επίλογο. Ένα από τα θετικά του βιβλίου είναι ο μικρός αριθμός ηρώων, πράγμα που διευκολύνει τον αναγνώστη να θυμάται ευκολότερα και να σκιαγραφεί την προσωπικότητα καθενός απ’ αυτούς.

Οι ανατροπές ακάθεκτες μέχρι το τέλος, ο φόβος των πρωταγωνιστών διοχετεύεται και στον αναγνώστη, ενώ στο τέλος έρχεται η αριστοτέλεια κάθαρση…

Η γραφή απλή, η ευφυής μεταφορά μπρος- πίσω στο χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της αφήγησης, δίνουν γλαφυρότητα και κάνουν το Δέμα ευκολανάγνωστο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Fitzek είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ στην Ευρώπη…

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews