Εκδηλώσεις

«Amore»

«Amore»

Η κορυφαία χορεύτρια του κόσμου όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Μοντέρνα, ερωτική, εκρηκτική!

Σε μία παράσταση γεμάτη πάθος και ενέργεια,

σε μία σύγχρονη χορευτική εκδοχή της αγάπης.

Σ’ ένα σπονδυλωτό αριστούργημα – γέφυρα ανάμεσα στον σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο. Σε δημιουργίες των κορυφαίων χορογράφων Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Yuri Possokhov.

Ανάμεσα στους 20 σολίστες που την συντροφεύουν, διάσημα αστέρια της διεθνούς χορευτικής σκηνής, όπως ο Mikhail Lobukhin, ο Denis Rodkin και o Denis Savin.

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα στην τεράστια καριέρα της απέδειξε περίτρανα πως δίκαια έχει αποσπάσει την καθολική αποδοχή ως η μεγαλύτερη εν ζωή μπαλαρίνα. Τώρα πλέον, κρατώντας στις αποσκευές της την πολύτιμη πείρα της και την απαράμιλλη τεχνική της, με νέα όπλα την εκφραστικότητα και την πλαστικότητά της, επιχειρεί κάτι που για πολλούς θεωρείται ακατόρθωτο. Να καταγραφεί ταυτόχρονα και ως η πρώτη των πρώτων στον μοντέρνο χορό. Κάτι που αποδεικνύεται από τις διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο AMORE, ότι το έχει ήδη πετύχει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Σβετλάνα Ζαχάροβα, το υπέρλαμπρο αστέρι των Μπολσόι, η «καλλιτέχνης του λαού της Ρωσίας» και κορυφαία σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα στα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, αφού η Σκάλα του Μιλάνου, οι Όπερες του Παρισιού, της Ρώμης, του Τόκιο, του Σίδνεϊ, το New York City Ballet, το American Ballet Theater και το Covent Garden, ανταγωνίζονται μεταξύ τους σκληρά για το ποιος θα την πρωτοκαλέσει.

* Το “Amore” έδωσε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Μάιο στο Θέατρο Luciano Pavarotti της Μόντενα, ενώ λίγες μέρες μετά παρουσιάστηκε και στο Bolsoi Theater στη Μόσχα.

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα άρχισε σπουδές χορού στα 10 χρόνια της, στη σχολή του Κιέβου.

Σε ηλικία 15 ετών, βραβεύεται στο διαγωνισμό της φημισμένης Ακαδημίας Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης και εισάγεται στην τελευταία τάξη, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της Ακαδημίας.

Το 1996, μόλις 17 ετών, εντάσσεται στα Μπαλέτα Kirov (Mariinsky) της Αγίας Πετρούπολης και σ’ ένα μόνο χρόνο γίνεται Σολίστ, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς με την πρώτη μεγάλη επιτυχία της στη “Ζιζέλ”.

Το 2003 αποδέχεται την πρόσκληση των Μπολσόι της Μόσχας, γίνεται η Prima Αssoluta του διάσημου μπαλέτου και ερμηνεύει ανεπανάληπτα όλους τους πρώτους ρόλους του παγκόσμιου κλασσικού ρεπερτορίου.

Από το 2000 επίσης συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, τις Όπερες Παρισιού και Ρώμης, τα Μπαλέτα του Τόκιο, το American Ballet Theatre και τη Σκάλα του Μιλάνου, που την ανακηρύττει σε «Πρώτη Χορεύτρια – Αστέρι».

Ανάμεσα στα πολλά σημαντικά βραβεία που κέρδισε ξεχωρίζει ο τίτλος «Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας», ενώ το 2008 εξελέγη βουλευτής του Ρωσικού Κοινοβουλίου.

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8. Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7282333. Online αγορά: www.megaron.gr

Τιμές εισιτηρίων: € 25,00 (Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 35,00 – 60,00 – 80,00 – 100,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

24 & 25 Οκτωβρίου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews