Ελλάδα

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ:41 βουλευτές ζητούν να ανακληθεί ο διορισμός της Παναρίτη

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ:41 βουλευτές ζητούν να ανακληθεί ο διορισμός της Παναρίτη

Η Έλενα Παναρίτη έχει καταφέρει το τελευταίο 48ωρο να βρεθεί πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα ένεκα της απόφασης του ορισμού της στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Παρ όλα αυτά η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ. Από το μεσημέρι είχε γίνει γνωστό ότι βουλευτές συλλέγουν υπογραφές για να σταλούν τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το κείμενο είναι ένα βήμα πριν την αποστολή στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει 41 υπογραφές.

Στο εν λόγω κείμενο οι υπογράφοντες βουλευτές «στάζουν φαρμάκι» για το διορισμό της πρώην βουλευτή Επικρατείας και ζητούν να ανακληθεί η απόφαση που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.».

Την επιστολή υπογράφουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θανάσης Πετράκος αλλά και οι βουλευτές: Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου-Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews