Βιβλίο

«Αόρατα πρόσωπα», ένα θρίλερ για δυνατά στομάχια…

«Αόρατα πρόσωπα», ένα θρίλερ για δυνατά στομάχια…

Μπορεί ο τίτλος ν’ ακούγεται αφηρημένος, περικλείει όμως το κεντρικό θέμα του βιβλίου του Richard Montanari που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ). Ο κατά συρροήν δολοφόνος πρωταγωνιστής μας πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που τον εμποδίζει ν’ αναγνωρίσει και να διακρίνει πρόσωπα. Αυτό αποτελεί μειονέκτημα, όχι μόνο για την αναγνώριση των θυμάτων που πρόκειται να σκοτώσει, αλλά και για την αναγνώριση των συνεργατών του.

Το δίδυμο εισαγγελέας Τζέσικα Μπαλζάνο και ντετέκτιβ Κέβιν Μπερν για άλλη μία φορά συνεργάζονται (τους έχουμε γνωρίσει από παλαιότερα βιβλία του συγγραφέα) και μας χαρίζουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, στην οποία φόνοι του παρελθόντος εμφανίζονται στο παρόν και ζητούν εκδίκηση.

Φόνοι φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, τα θύματα όμως πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο και δίπλα τους βρίσκονται παρόμοια πράγματα. Στο βιβλίο παρατίθενται αρκετά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία συγκεκριμένης περιοχής, της «Τσέπης του Διαβόλου».

Μειονέκτημα του βιβλίου η πληθώρα ηρώων και ονομάτων και η όχι πάντοτε ομαλή μετάβαση από το παρελθόν στο παρόν και τούμπαλιν.

Το τέλος της ιστορίας είναι πολύ ευφάνταστο όπως αξίζει σε ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα…

Ποιος είσαι;

Είμαι ο Μπίλι ο Λύκος.

Γιατί ο Θεός σ’ έκανε να μην μπορείς να βλέπεις τα πρόσωπα των ανθρώπων;

Για να μπορώ να βλέπω τις ψυχές τους.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews