Ελλάδα

Απέναντι στους 28 και στο εσωτερικό μέτωπο.‏..

Απέναντι στους 28 και στο εσωτερικό μέτωπο.‏..

Ενώπιον των 28 κρατών μελών η Ελλάδα καλείται να δώσει τα διαπιστευτήριά της για την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Σε κράτη που μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο βρέθηκαν στην «Δεύτερη ταχύτητα» της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πείσει ότι ανήκει στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα, αποδεχόμενη τους σκληρούς όρους που εχουν θεμελειωθεί μετά το Μάαστριχτ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτά τα κράτη-μέλη, που στην ιστορική τελετή της άνοιξης στην Αρχαία αγορα των Αθηνών έγιναν πλήρη μελη της ΕΕ δίνοντας μια ‘Ανατολική διάσταση΄στο ευρωπαικό πείραμα, ειναι οι πιο σφοδροί πολεμιοί της Ελλάδας στο κρίσιμο πεντάμηνο που έχει αναλάβει τις τύχες αυτης της χώρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να καταθέσει προτάσεις που θα κάμψουν τις αντιδράσεις των δορυφόρων της Γερμανίας -έχοντας στο πλευρό μας την Γαλλία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μέσα σε ενα βαρύτατο κλίμα και κάτω από τους σκληρούς κανόνες του ΕΥΡΩ, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει ενα πακέτο με σκληρά μέτρα, αλλά και με ρυθμίσεις που θα αλλάξουν το τοπίο της Ελληνικής οικονομίας.

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια είναι η κατάσταση που επισημαίνει η αμερικάνικη πλευρά και αφορά την γεωπολιτική μας θέση.

Πέρα όμως από την Αμερικάνικη βοήθεια, πηγή που πρόσκειται κοντά στον πρωθυπουργό μας είπε οτι πρέπει να αλλάξει ρητορική και αλλαγή  νοοτροπιών.

Οι Γερμανοί από την πλευρά τους τονίζουν οτι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει ουσιαστική λύση.

Την ίδια ώρα οι Αγορές επιμένουν ότι η χρεωκοπία εντός ευρώ  και η δραχμή είναι προ των πυλών, λέγοντας οτι τα ψέμματα τελείωσαν.

Άλλωστε δεν υπάρχει άλλος δρόμος,  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση των 7,9 δισεκ. που έχει προτείνει η Ελληνική πλευρά για να ενταχθεί στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και να λάβει χρηματοδότηση ύψους 30 δις ευρω, θα προσθέσει ρυθμίσεις πλέον του 1,5 δισεκ. λόγω της συγκυρίας, όπως διαμορφώθηκε μετά τα capital controls.

Στις ρυθμίσεις αυτές, περα από τις αυξήσεις φόρων σε αγρότες, ατομικές επιχειρήσειςκαι ελεύθερους επαγγελματίες, θα πρέπει να κάνει και περισσότερες περικοπές στο τομέα των δαπανών.Επίσης αναμένεται να υπάρξει και πίεση για ανοιγμα της οικονομίας, αλλά και ένα τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της υποστήριξε οτι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας και τόνισε ότι θα πρέπει η Ελληνική πλευρά να καταθέσει περισσότερες προτάσεις για την κατάρτιση πολυετούς προγράμματος.

Ξένοι αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρξει βαρύ τριετές μνημόνιο

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει στη σκληρή γραμμή και επιμένει στο ΟΧΙ  που τους έδωσε προίκα ο Ελληνικός Λαός.

Μεσα απο την ιστοσελίδα iskra τονίζει:

«Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, όποια και να είναι η στάση της Γερμανίας, η Ελλάδα οφείλει να δείξει συνέπεια και σταθερότητα, επιμένοντας στο σεβασμό της γιγάντιας λαικής εντολής και σε μια συμφωνία συμβατή και σε ισορροπία, με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, προετοιμαζόμενη ταυτόχρονα για όλα τα ενδεχόμενα. Μια «προκρούστια» συμφωνία που θα εξουθενώσει το λαό  και την οικονομία, θα είναι ο,τι χειρότερο για το ελληνικό μέλλον. Θα είναι κυριολεκτικά καταστροφή!

ΗΕλλαδα δεν διαθέτει μια και μόνο ,αλλά πολλές επιλογές.Ολες δύσκολες και συμβατές. Η χειρότερη ομως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινοτικη και ανυποφορη είναι η παράδοση και η υποταγή στους θεσμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναφέρει η Αριστερή πλατφόρμα,στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Σ. Γ.

Σάββας Γουλόπουλος

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews