Ελλάδα

Για 20 λεπτά έστησαν το Eurogroup Βαρουφάκης και Τσακαλώτος

Για 20 λεπτά έστησαν το Eurogroup Βαρουφάκης και Τσακαλώτος

Και ενώ η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αφορούσε αποκλειστικά το ελληνικό ζήτημα για μια ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε με την συμπεριφορά του να προκαλέσει τον εκνευρισμό στους ομολόγους του. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης εισήλθε στην αίθουσα του Eurogroup 20 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής” τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να αναζητούνται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Με βάση το ρεπορτάζ  ο επικεφαλής του ΕWG Τόμας Βίζερ ήταν αυτός που ανέλαβε να τηλεφωνήσει στους δύο Ελληνες υπουργούς προκειμένου να μάθει πού βρίσκονται και γιατί δεν έχουν πάει ακόμα στη συνεδρίαση.

Τελικά, 20 λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup οι κ.κ. Βαρουφάκης και Τσακαλώτος μπήκαν στην αίθουσα και έκατσαν στη θέση τους, με τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ να τους παρακολουθούν άφωνοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν άφησε ασχολίαστο το 20λεπτο «στήσιμο» από την ελληνική αντιπροσωπεία. Μόλις πήγαν στη θέση τους οι Έλληνες υπουργοί η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ, φανερά εκνευρισμένη, τους είπε σε ειρωνικό ύφος: «Λάβαμε την πρώτη εκδοχή της ελληνικής πρότασης στις 12:30, τη δεύτερη στις 8:00 και την τρίτη στις 10:00. Δεν ξέρω μήπως υπάρχει και τέταρτη».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews