Ελλάδα

Αυγενάκης: Οι περιπτώσεις διαφθοράς Βαρουφάκη, Χαϊκάλη, Κορωνάκη, Βαλαβάνη, Κατρούγκαλου κ.α.

Αυγενάκης: Οι περιπτώσεις διαφθοράς Βαρουφάκη, Χαϊκάλη, Κορωνάκη, Βαλαβάνη, Κατρούγκαλου κ.α.

Για αλλεπάλληλα περιστατικά διαφθοράς εγκαλεί την παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Καταγγέλλει μάλιστα τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο ως απλούς παρατηρητές στα φαινόμενα διαφθοράς της κυβέρνησης αλλά και τον αρμόδιο υπουργό Π. Νικολούδη για απραξία.

«Το ηθικό άλλοθι της αριστεράς έχει ολωσδιόλου καταρριφθεί. Τα περιστατικά διαφθοράς της παραιτηθείσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαδέχονται το ένα το άλλο» αναφέρει ο κ. Αυγενάκης. Απαριθμεί δε χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως:

Η υπόθεση Κατρούγκαλου με τα συμφωνητικά απολυμένων,
Η υπόθεση Μάρδα με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό,
Η υπόθεση της μητέρας της Κας Κωνσταντοπούλου με το επίδομα ανήλικων τέκνων,
Η υπόθεση του κ. Π. Πολάκη με το με το μαύρο ταμείο του Δήμου,
Η υπόθεση Βαλαβάνη και συγγενών της για ανάληψη χρημάτων πριν τα capital controls,
Το περιστατικό εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τον κ. Μητρόπουλο,
Η υπόθεση του κ. Βαρουφάκη ο οποίος ενοικιάζει εξοχική κατοικία χωρίς να φέρει σήμα του ΕΟΤ, Η υπόθεση του κ. Κορωνάκη που «κρύβεται» για να μην υπηρετήσει στο στρατό,
Η κατοχή offshore από τον κ. Χαϊκάλη χωρίς να το έχει δηλώσει κ.α..
«Είναι κοινός τόπος πλέον και καθίσταται περισσότερο επιτακτική, η ανάγκη συνεργασίας των υγιών πολιτικών δυνάμεων και ανάπτυξης δράσεων για την πάταξη της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Τονίζει μάλιστα πως «η προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την παταγώδη αποτυχία της στη διαπραγμάτευση, να «στρέψει το βλέμμα της» στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ήταν απλά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μια βιτρίνα χωρίς περιεχόμενο».

Οπως εξηγεί «ο ρόλος «απλού παρατηρητή» των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, αλλά και η απραξία του αρμόδιου (!) Υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην Δικαστή κ. Νικολούδη, επιβεβαιώνουν την καιροσκοπική και δημαγωγική πρωτοβουλία της παραιτηθείσας Κυβέρνησης».

Ο Λ. Αυγενάκης, το τελευταίο διάστημα πρωτοστάτησε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας για ουσιαστική πάταξη της διαφθοράς.

«Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική βάση, αλλά δυστυχώς έχουν βαθιές ρίζες και συναντώνται σε όλους τους χώρους. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Η οικονομική κρίση είναι μία μόνο πτυχή της γενικευμένης και πολύπλευρης κρίσης θεσμών που βιώνει η κοινωνία» επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Καταλήγει δε ότι απαιτούνται «θεσμικές παρεμβάσεις, προσεκτικά σχεδιασμένες που θα χαίρουν γενικής αποδοχής και δε μπορεί να αποτελεί δημαγωγικού χαρακτήρα κορώνα» καθώς «μόνο έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το πολιτικό σύστημα, που είναι βασικό συστατικό για την έξοδο από την γενικευμένη κρίση που διάγουμε».

πηγή: iefimerida.gr

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews