Ελλάδα

Αβραμόπουλος:Το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη

Αβραμόπουλος:Το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε ότι «το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη και όπως είναι αντιληπτό, η Ελλάδα ως μια από τις κύριες πύλες εισόδου, δεχόμενη αυτή την πίεση καλείται να πάρει κάποια μέτρα, έχοντας όμως την πλήρη υποστήριξη οικονομική τεχνική και πολιτική της ΕΕ».

Ακόμη ο κύριος Αβραμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα που δέχεται αυτόν τον καιρό ισχυρές πιέσεις από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τίμερμανς απαντώντας σε ερωτήσεις  δημοσιογράφων, επανέλαβε ότι βρισκόμαστε μπροστά από μια φοβερή ανθρωπιστική κρίση που είναι όμως και πολιτική.

Δήλωσε επίσης ότι έχει εντυπωσιαστεί από την προθυμία του ελληνικού λαού να βοηθήσει τους πρόσφυγες και, στο ίδιο κλίμα με τον κ. Αβραμόπουλο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να στηριχθεί για να μπορέσει να διαχειριστεί την κρίση αυτή.

Ο Επίτροπος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς ενώ αύριο θα γίνει η επίσκεψη στην Κω και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews