Βιβλίο

«Χριστούγεννα με τον παππού Δημήτρη»

«Χριστούγεννα με τον παππού Δημήτρη»

του Δημήτρη Χίου από τις εκδόσεις Πορφύρα

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο παππού Δημήτρη βάζει τους μικρούς αναγνώστες σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Τα δώρα, φυσικά, είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στα εγγόνια του, τον Θοδωρή, τη Μαρία και το Θάνο και μια εξαιρετική αφορμή για τον παππού να εξηγήσει ορισμένα πράγματα στα παιδιά. Να τους θυμίσει ότι δεν είναι κακό ν’ ανυπομονούν για τον ερχομό των δώρων τους, αρκεί να μάθουν να προσφέρουν κι αυτά στους άλλους.

Τι κι αν δεν έχουν χρήματα! Τα καλύτερα δώρα είναι φτιαγμένα από φαντασία και αγάπη. Το λέει ξεκάθαρα ο σοφός παππούς Δημήτρης: «Τα δώρα δεν είναι μόνο πράγματα που τα αγοράζουμε. Είναι πάνω απ’ όλα η αγάπη που προσφέρουμε» και κάπως έτσι προσκαλεί τα παιδιά να βρουν ή και να δημιουργήσουν όλα εκείνα τα δώρα που έχουν σαν πρώτη ύλη την αγάπη: Αγριολούλουδα για τη μαμά, μια μεγάλη αγκαλιά, μια ανακωχή από γκρίνιες και τσακωμούς.

Το βιβλίο «Χριστούγεννα με τον παππού Δημήτρη» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα επιχειρεί να μυήσει τα παιδιά στις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Παράλληλα, ο μικρός αναγνώστης μέσα από την αφήγηση του παππού, έχει την ευκαιρία να μάθει τι συμβολίζουν τα Χριστούγεννα, αλλά και να απασχοληθεί δημιουργικά, βρίσκοντας οδηγίες ώστε να φτιάξει τη δική του φάτνη με απλά και οικονομικά υλικά. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, μια ακόμη έκπληξη περιμένει τα παιδιά. Πρόκειται για μια παρτιτούρα με τη βοήθεια της οποίας θα μάθουν να παίζουν τα κάλαντα με τη φλογέρα τους.

Εικονογράφηση: Γιάννης Αντωνόπουλος

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμη τρία βιβλιαράκια:

-Στην εξοχή με τον παππού Δημήτρη

-Στην εκκλησία με τον παππού και τη γιαγιά

-Ο παππούς αρρώστησε

Για παραγγελίες, καλέστε τις εκδόσεις Πορφύρα στο τηλέφωνο: 213 0291224 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων:www.porphyrabooks.gr

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews