Ελλάδα

Δικηγόρος μηνύει Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία: Ζημίωσε τους Ελληνες κατά 20,8 δισ.

Δικηγόρος μηνύει Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία: Ζημίωσε τους Ελληνες κατά 20,8 δισ.

Άλλη μία μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη, αυτή τη φορά από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος τού καταλογίζει ότι λειτούργησε με δόλο και βρέθηκε ένα βήμα πριν από την εσχάτη προδοσία.

Μάλιστα ο δικηγόρος ζητεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την διαβίβαση της αναφοράς του στην βουλή προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή του ή μη στο ειδικό δικαστήριο.

Ο κ. Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δισ. ευρώ.

Μάλιστα όπως λέει, ο «μάγος της ασάφειας παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποία ορκίστηκε».

Σύμφωνα με τον μηνυτή ο κ. Βαρουφάκης λειτούργησε «ως συνεντευξιαζόμενος διάττων αστέρας και όχι ως υπεύθυνος υπουργός» και με πράξεις και παραλείψεις του «υπονόμευσε τη θέση της χώρας ως μέλους της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ήδη από την αφετηρία της ασκήσεως των καθηκόντων του».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «με σωρεία πράξεων και παραλείψεων υπονόμευσε την εντολή που του χορήγησε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Βουλή, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική ασφυξία, στο χρηματοπιστωτικό μετεωρισμό και σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, ταπεινώνοντας του Ελληνες και τις Ελληνίδες, καταδικάζοντάς τους να αναμένουν τα εξήντα ευρώ των ATM, επειδή είχαν τον πατριωτισμό να εμπιστευθούν τις ελληνικές Τράπεζες και τις δημόσιες δηλώσεις του».

πηγή: iefimerida.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews