Βιβλίο

«Δύο ζωγράφοι»

«Δύο ζωγράφοι»

του Δημήτρη Καμπουράκη από τις εκδόσεις Πατάκη

Στο μικρό νησί της Περγούσσας, ένας φόνος θα ταράξει την ήσυχη ζωή των κατοίκων. Ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Δημήτριος Μαγγελάνος βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Το έγκλημα καλείται να εξιχνιάσει ο υπαστυνόμος Όμηρος Βαρθακουλάκης, ένας παρορμητικός αλλά έντιμος Κρητικός, που πήρε μετάθεση στο νησί για να ενισχύσει το αστυνομικό τμήμα κατά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού. Στο εγχείρημά του, θα δεχτεί, απρόθυμα, τη βοήθεια του πεθερού του Σεβαστιανού Κατάλευκου, καταξιωμένου δημοσιογράφου, ο οποίος, αν και δε συμπαθεί διόλου τον άξεστο γαμπρό του, θα του προσφέρει διόδους εκεί όπου όλοι οι άλλοι πέφτουν σε αδιέξοδο. Οι ύποπτοι είναι πολλοί: ο Παντέλος, αυτοδίδακτος ζωγράφος που βγάζει τα προς το ζην πουλώντας το καλοκαίρι στους τουρίστες τοπιογραφίες, ο Αποτσίγαρος, ο τρελός του χωριού, ένα ζευγάρι Ελλήνων τουριστών που εξαφανίζεται ως διά μαγείας από το απομονωμένο νησί, ο Φαλακροκοτσιδάκιας, ιδιοκτήτης του μοναδικού μπαρ και του κάμπινγκ όπου κατασκηνώνουν χασικλήδες νεαροί, αλλά και ο εφοπλιστής Χατζησωκράτης με τον ανιψιό του Άλεξ, που έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα κομμάτι του νησιού.

Ποιος είναι τελικά ο ένοχος; Και τι σχέση έχει η δημοπράτηση του πίνακα ενός μυστηριώδους καλλιτέχνη από τον διάσημο οίκο Κρίστις στο Λονδίνο;

Ο Δημήτρης Καμπουράκης μάς προσφέρει ένα πανόραμα χαρακτήρων, αναδεικνύοντας τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας.

ISBN: 978-960-16-7238-0

ΣΕΛΙΔΕΣ: 448

Ο Δημήτρης Καμπουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961 και σπούδασε οικονομικά. Είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς (ANT1, MEGA) και ραδιοφωνικούς σταθμούς (REAL FM, BHMA FM), σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Έχει γράψει τα βιβλία: Η υιοθεσία των ονείρων (1986), Η σιωπή της Αφροδίτης (Μέδουσα, 1993), Μια σταγόνα ιστορία (Εκδ. Πατάκη, α΄ μέρος, 2002, β΄ μέρος, 2003, γ΄ μέρος, 2013), Ο κύριος Διάβολος προσφέρει ταξίδι (Εκδ. Πατάκη, 2005), Άγιος Αγύρτης (Εκδ. Πατάκη, 2009), Γλυκειά μου Εμμανουέλα (Εκδ. Πατάκη, 2015).

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews