Κινηματογράφος

«Δόκτωρ Ύπνος» (Doctor Sleep)

«Δόκτωρ Ύπνος» (Doctor Sleep)

Από τις 7 Νοεμβρίου 2019 από την Tanweer

Τι έχει συμβεί στον ενήλικα πια Ντάνι Τόρανς 40 χρόνια μετά την ανατριχιαστική και τραυματική διαμονή στου στο ξενοδοχείο Overlook, το εμβληματικό φόντο της Λάμψης, του αριστουργήματος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ;

Ο Μάικ Φλάναγκαν, μετά την περίφημη τηλεοπτική μεταφορά του Στίβεν Κινγκ με Το Παιχνίδι του Τζέραλντ, γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και μοντάρει τη φιλόδοξη μεταφορά του βιβλίου του εμβληματικού συγγραφέα που συνεχίζει την ιστορία της Λάμψης. Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Star Wars: Επεισόδια I, II & III, T2 Trainspotting), η Ρεμπέκα Φέργκιουσον (Mission: Impossible, The Greatest Showman) και η πρωτοεμφανιζόμενη Κάιλι Κουράν πρωταγωνιστούν στο μεταφυσικό θρίλερ, που έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές, πριν την επίσημη κυκλοφορία του στις αίθουσες, ενώ θεωρείται από μερικούς η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του Κινγκ μετά το Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες, η τρομαχτική ατμόσφαιρα που σέβεται το πρώτο κεφάλαιο του Κιούμπρικ και η άρτια σκηνοθεσία του Φλάναγκαν υπόσχονται να αιχμαλωτίσουν το κοινό σε μία απολαυστική, τρομαχτική και συνταρακτική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό και μία μεγαλειώδη, αιματηρή ιστορία.

Ο Νταν Τόρανς (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) εξακολουθεί να υποφέρει από το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, μέχρι που συναντά την Άμπρα (Κάιλι Κουράν), μία θαρραλέα νεαρή κοπέλα που διαθέτει, όπως κι αυτός, το υπερφυσικό χάρισμα γνωστό ως “λάμψη”. Η Άμπρα ζητά απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Ρόουζ (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), αρχηγό μιας συμμορίας δαιμόνιων δολοφόνων, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου εναντίον της Ρόουζ. Η αθωότητα και το χάρισμα της Άμπρα κάνουν τον Νταν να χρησιμοποιήσει, για πρώτη φορά, τις δικές του δυνάμεις, ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του, που θα φέρουν στην επιφάνεια φαντάσματα του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία/Σενάριο (βασισμένο στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ): Μάικ Φλάναγκαν

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κάιλι Κουράν, Καρλ Λάμπλι, Ζαν ΜακΚλάρνον, Έμιλι Άιλιν Λιντ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζόσελιν Ντόναχιου, Κλιφ Κέρτις, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ

Μουσική: The Newtons Brothers

Διάρκεια: 2 ώρες και 31 λεπτά

Το βιβλίο της ταινίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.

 

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews