Βιβλίο

«Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς»: Ταξιδεύοντας στο Βικτωριανό Λονδίνο..

«Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς»: Ταξιδεύοντας στο Βικτωριανό Λονδίνο..

Είστε λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων ή των μυθιστορημάτων εποχής; Αγαπάτε τη βικτωριανή εποχή στο Λονδίνο, φτιάχνοντας με το νου σκηνικό βγαλμένο από βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, όπου μια συμπαθητική ηλικιωμένη ως άλλη μις Τζέιν Μάρπλ συμβάλλει στην εξιχνίαση εγκλήματος; Τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το νέο βιβλίο της Kate Saunders «Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Πρόκειται για μία ιστορία που εκτυλίσσεται στα 1850, με πρωταγωνίστρια την ηλικιωμένη χήρα αρχιδιακόνου Λετίσια Ροντ, η οποία καλείται, μέσω μιας τυχαίας συγκυρίας, να βοηθήσει στην επίλυση μυστηρίων στην έπαυλη του σερ Τζέιμς Κόλντερστον. Η επιλογή μιας τόσο προσιτής ηρωίδας, μιας γυναίκας κυριολεκτικά της διπλανής πόρτας, προσδίδει στο αφήγημα μια οικεία νότα, που κάνει τον αναγνώστη να νιώθει πως η ιστορία διαδραματίζεται δίπλα του, στην ίδια γειτονιά.

Γεμάτο καθημερινές εικόνες βικτωριανής εποχής, γρήγορες εναλλαγές σκηνών, τοπίων και καταστάσεων, το μυθιστόρημα αυτό καταφέρνει να καθηλώσει τον αναγνώστη με την πρωτότυπη δομή- τις επιστολές που στέλνει η πρωταγωνίστρια- αλλά και ενδιαφέρουσα πλοκή, που μέχρι το τέλος κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Επίσης, περιέχονται πολλά στοιχεία της παράδοσης, αρκετές αναφορές με μαγειρικές και οικοκυρικές συνήθειες της εποχής, αλλά και λογοτεχνικές αναφορές.

«Καθώς ξετυλίγεται το νήμα του παρελθόντος, η Λετίσια Ροντ διαπιστώνει ότι στα δωμάτια του αριστοκρατικού πύργου των Κόλντερστον κρύβονται πολλά άφατα μυστικά, που θα σφραγίσουν τη μοίρα αυτών των ανθρώπων…»

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews