Εκδηλώσεις

“Εγκώμιον”

“Εγκώμιον”

To Martix παρουσιάζει την ατομική έκθεση “Egomion” του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 στην  CJohn  Gallery στο Mayfair του Λονδίνου.

Η έκθεση, την οποία θα επιμεληθεί η Μαρία Μιγάδη, εντάσσεται στην μεγάλη περιοδεία ατομικών εκθέσεων με μνημειακά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 7 γλυπτά και 15 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν το μαγικό, μεταφυσικό και πολυμορφικό κόσμο του καλλιτέχνη, του οποίου τo ζωγραφικό και το γλυπτικό έργο εξελίσσεται με την ίδια δυναμική. Μετά τις στάσεις στο Μουσείο Suzhou, ένα από τα σημαντικότερα στην Κίνα, το Shaanxi Art Museum και την γκαλερί Feiziστη Σαγκάη, αλλά και το Σικάγο, το Τορόντο, το Μπιαρίτζ, τις Βρυξέλλες, τη Βιέννη και την Αθήνα, η έκθεση θα παρουσιαστεί και στο Λονδίνο.

Χορηγός της έκθεσης είναι η GREEN COLA.

“ΧΟΡΕΥΤΕΣ” στο Liostasi Suites-Ίος

Παράλληλα εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στην γκαλερί ΜΟΡΦΗ στη Λεμεσό από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2017. Ο Κωστής Γεωργίου θα παρουσιάσει εκεί νέα μοναδικά γλυπτά και έργα ζωγραφικής, από την νέα του δουλειά. Επίσης θα συμμετάσχει με ατομική έκθεση με τη γκαλερί ΚΑΡΤΑΛΟΣ στην ARTTHESSALONIKI INTERNATIONAL, με γλυπτά μεγάλων διαστάσεων.

Προσφάτως πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού  του «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α», στο νέο πάρκο 22 στρεμμάτων στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Τροκαντερό, το οποίο ανήκει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Το έργο «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α» του Κωστή Γεωργίου αποτελεί έργο μνημειακών διαστάσεων και είναι σύμπλεγμα ενός ταύρου με τρεις χορευτές χυτευμένο σε ορείχαλκο.

Εντός του 2017 θα εγκατασταθεί στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο ο «PHYLAX», ένας γιγάντιος άγγελος σε ύψος οκτώ μέτρων . Επίσης στην είσοδο του Δημαρχείου Αλεξανδρουπόλεως θα εγκατασταθεί το  μνημειακών διαστάσεων γλυπτό του «AERIAL» ύψους 7 μέτρων.

Ήδη, εγκαταστάθηκαν και τα δύο μεγάλων διαστάσεων γλυπτά του καλλιτέχνη «ANATASIS» και «EQUUS», το ένα στην κεντρική πλατεία της Βούλας και το άλλο στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Βουλιαγμένης μπροστά στην πλαζ.

Έργα διαστάσεων δεκαπέντε μέτρων έχουν εγκατασταθεί στη Σαγκάη, ακόμη στο νοσοκομείο SAINΤ ELIZABETH HOSPITAL στις Βρυξέλλες καθώς και σε δημόσιους χώρους  και δημόσια πάρκα και κήπους στην Κίνα.

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη RoyalCollege of Fine Arts του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeye de Neumunster-Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery-Νέα Υόρκη, Νiederhauser Gallery-Λωζάνη, AllaRogers Gallery – Oυάσινγκτον, Barbara VonStechow Gallery-Φρανκφούρτη, Τokyo ArtExpo 92 κλπ.), ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις (Μουσείο Γουλανδρή-Άνδρος, Hyogo Museumof Modern Art-Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute Americana Museum-Φλώριντα κλπ.). Έργα του Κωστή Γεωργίου βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sothebysτου Λονδίνου. Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Oκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2017

Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, 18.00-21.00

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-17.00

CJohn Gallery, 43A South Audley StreetLondonW1K 2PUUK (είσοδος από AdamsRow) Τηλ: +44 (0)20 7493 5288 / www.cjohn.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κωστή Γεωργίου και τα έργα θα βρείτε στο www.kostisgeorgiou.com

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews