Μουσική

«Εντός της Κρύπτης»: Τα Σύνολα Ιέραξ στην Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία

«Εντός της Κρύπτης»: Τα Σύνολα Ιέραξ στην Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία

Μια άκρως ατμοσφαιρική συναυλία με αύρα… μυστικιστική θα είναι η επόμενη των Ιέραξ, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, το Τρίο Εγχόρδων των γνωστών μουσικών συνόλων και ο ιδρυτής τους, συνθέτης, μουσικός Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος συμπράττουν με τον σολίστ κλασικών κρουστών Πάνο Βασιλονικολό σ’ ένα ιδιαίτερο κονσέρτο.

Μέσα από τις μελωδίες τους θα μας μεταφέρουν σ’ έναν χώρο μυστικό και έντεχνα καλυμμένο. Εκεί όπου μπαίνει ο σπόρος και βλασταίνει, εκεί όπου φωλιάζουν άνθρωποι και ζώα για να προστατευτούν. Εκεί όπου «γεννήθηκαν» και άνθισαν οι πρώτες τέχνες και τα όνειρα, οι πόθοι, οι προσδοκίες και οι ελπίδες, ο κόσμος ολόκληρος… «Εντός της Κρύπτης».

Και δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε πιο ιδανικό μέρος αυτό το κονσέρτο από την Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία. Από το- καλά κρυμμένο- στην πιο προνομιούχα γωνία της Αθήνας κτίριο, με την μοναδική ακουστική. Πράγματι, ο ναός, κτισμένος σε ρυθμό Bauhaus, έχει ύψος άνω των δέκα μέτρων, αφήνοντας τους ήχους ανεμπόδιστους να φτάσουν στον επισκέπτη, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Το προσεκτικά επιλεγμένο ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου, οι οποίες κινούνται στα όρια της μυσταγωγίας, όπως το «Υ» και η Σουίτα των Ιεροσολύμων. Φυσικά δεν θα λείπουν και οι μελωδίες άλλων συνθετών-θρύλων, όπως και οι αυτοσχεδιασμοί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο έργα παλαιάς ανατολίτικης μουσικής, σε μεταγραφή του Χάρη Τρασάνη και διασκευή του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου, για την εκτέλεση των οποίων στη σκηνή θα ανέβει το φωνητικό σύνολο Ηδύφωνο.

Κρουστά: Πάνος Βασιλονικολός

Σύνθεση, άρπα, πνευστά: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος

Τρίο Εγχόρδων των Συνόλων Ιέραξ

1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς

2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας

Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη

Φιλική συμμετοχή: φωνητικό σύνολο Ηδύφωνο

Σάββατο, 28/1 στις 20.30

Είσοδος: € 10, € 6 (φοιτητικό)

Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία, Σίνα 66

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews