Εκδηλώσεις

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο από το Γιώργο Σεραφειμίδη στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε ουσιαστική επαφή με το σύγχρονο τσίρκο, όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling), τον  χειρισμό αντικειμένων και την οργανική κίνηση που  προκαλούν τα ίδια τα αντικείμενα.

Αρχικά, τα  παιδιά εξερευνούν χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκο όπως μπάλες,  κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια, καπέλα και πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προκύπτουν από  τη χρήση τους. Στη συνέχεια, μαθαίνουν βασικά μοτίβα και τεχνικές της  ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας  τα  αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, δημιουργούν  τις δικές τους ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.

Στα παιδαγωγικά οφέλη του εργαστηρίου συγκαταλέγονται η καλλιέργεια της αμφιδεξιότητας και της λογικομαθηματικής νοημοσύνης  καθώς και η ανάπτυξη της  χωροδιατακτικής αντίληψης. Στα σημαντικότερα οφέλη δε είναι η  ανάπτυξη  της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας  και η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσω της επίτευξης  ενός δύσκολου τρικ.

Για παιδιά Νηπιαγωγείου- Α’ -Β ‘ Δημοτικού

Κάθε Σάββατο από 11 Φεβρουαρίου έως 6 Μαΐου

(Ώρα: 11.30-12.30)

**Το πρόγραμμα  διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών ώστε να  είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό και αποδοτικό.**

Κόστος: 140 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 24% ΦΠΑ)

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο), τηλ. 210 32.49.829

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews