Ελλάδα

Ευρωλίγκα, μέρος 1ο: Ο Γιανγκ, ο Μπαρτζώκας και τα αλλεργιογόνα τριφύλλια!

Ευρωλίγκα, μέρος 1ο: Ο Γιανγκ, ο Μπαρτζώκας και τα αλλεργιογόνα τριφύλλια!

Με καθυστέρηση μισής αγωνιστικής ο Ηλίας Γεροντόπουλος παρακολουθεί τους τίτλους αρχής της φετινής Ευρωλίγκας, τον “τραύρο της Κρήτης” Γιανγκ, και τον Γιώργο Μπαρτζώκα που έχει αλλεργία στο… τριφύλλι! thy-euroleague

H αρχή έγινε χθες, κι ενώ κάποιοι έκαναν το “ήμισυ του παντός” να μοιάζει εύκολη υπόθεση, κάποιοι άλλοι γνώρισαν από πρώτο χέρι τη λαϊκή σοφία που λέει πως “κάθε αρχή και δύσκολη”. Και δυστυχώς (ή ευτυχώς), όλα τα παράξενα αυτής της δύσκολης αρχής είχαν ενδιαφέρον… γαλανόλευκο! (Με κόκκινες και πράσινες άκρες, μη μπερδευτεί κανείς).

Πρώτα πρώτα, ο ξενιτεμένος Ολυμπιακός (λόγω περσινής τιμωρίας ο αγώνας έγινε στο γήπεδο “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου) είδε την Τσεντεβίτα να του βγάζει την πίστη για ένα εικοσιπεντάλεπτο, μέχρι ν’ αποφασίσουν οι ερυθρόλευκοι να παίξουν μπάσκετ μεγάλης ομάδας. Σε άμυνα και επίθεση, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν χαλαροί, κι απαντούσαν στο μυαλομένο παιχνίδι των Κροατών με… μπαλοθιές! Ο Στρόμπερι συνέχισε το σερί χαμένων σουτ από το ματς κυπέλλου στο ΣΕΦ, ο Σπανούλης έκλεισε τον αγώνα με 1/10 σουτ, κι ο Πρίντεζης με τον Γιανγκ προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο ύψος του.

Αυτό που άλλαξε απ’ το 25′ και μετά (σ’ εκείνο το σημείο ο Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ) ήταν πως για τα επόμενα 5 λεπτά οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν μόλις 1 πόντο(!), ενώ Olimpiakos-Tsentevita-650-800x547ως το τέλος του ματς η Τσεντεβίτα μπόρεσε να σκοράρει μόλις 14!

Τι κέρδισαν οι Πειραιώτες απ’ αυτό το παιχνίδι; Όχι πολλά, μα ίσως πάρα πολλά. Καταρχάς, τον Γιανγκ. Ο κάκιστος στο ματς του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, σέντερ των ερυθρόλευκων, χθες ήταν εξαιρετικός. Είχε αυτοπεποίθηση, αξιοποίησε σχεδόν όλες τις ασίστ του Σπανούλη προς το μέρος του, έβγαλε ενέργεια κι έδειξε να βρίσκει σιγά σιγά τη θέση του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Κατά τα άλλα, ο Σφαιρόπουλος είδε τον Μάντζαρη να παίρνει πρωτοβουλίες, και τον Πρίντεζη να είναι ξανά απίθανος αλλά μόνος του (κι αυτή την έλλειψη “τεσσαριού” ανάμεσα σε Πρίντεζη και Αγραβάνη, ίσως την πληρώσει στο μέλλον η ομάδα του Πειραιά).

Η δεύτερη χθεσινή “δύσκολη αρχή”, αφορούσε δυο ομάδες-μανούλες σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η μία στο να τα χάνει κι η άλλη στο να τα κερδίζει. Ο λόγος φυσικά για το Καρσιγιάκα-Μπαρτσελόνα, που τελείωσε με μια (ακόμη) παλικαρίσια, ανέλπιστη νίκη των Τούρκων. Παρότι είδαν τους καλύτερους παίκτες τους να φεύγουν προς άλλες, πλουσιότερες πολιτείες, οι πρωταθλητές Τουρκίας φαίνεται πως θα είναι και φέτος πολύ… σκληροί για να πεθάνουν!

Αυτό φυσικά είναι ένα μάλλον κακό ενδεχόμενο για τον Παναθηναϊκό, που βλέπει και τρίτη ομάδα να μπαίνει γερά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης. Γιατί θα ‘ταν αφέλεια να πιστέψει κανείς πως η νίκη των Τούρκων πιστοποιεί την κακή φετινή Μπαρτσελόνα (είναι ακόμη πρώτη αγωνιστική άλλωστε). Μάλλον δείχνει την ικανότητα της “πρωτάρας” Καρσιγιάκα να
διαχειρίζεται τα δύσκολα ματς, κι αυτό την καθιστά επικίνδυνη για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, που σήμερα κάνει κι αυτή “ποδαρικό” στη φετινή Ευρωλίγκα.

Και τι ποδαρικό! Απέναντι στους πράσινους, η πρώην (ευρωπαϊκή) ομάδα του Νικ Καλάθη, η νυν ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η Λοκομοτίβ Κουμπάν σε κάθε περίπτωση. Ευτυχώς
χωρίς τον Κρούνοσλαβ Σιμόν (που πριν δύο χρόνια είχε εκτελέσει τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων), δυστυχώς με τον Βίκτορ Κλαβέρ, τον Ντοντάγιε Ντρέιπερ, τον Σεργκέι Μπίκοβ και κυρίως… τον Μάλκολμ Ντιλέινι! Το πρώτο πιστόλι των Ρώσων, είναι και ο ρυθμιστής του παιχνιδιού τους. Και καθώς οι ομάδες ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους, είναι σαφές πως αν ο Τζόρτζεβιτς βρει τρόπο να χαλάσει το παιχνίδι του Ντιλέινι, οι πράσινοι θα έχουν τεράστιο προβάδισμα για ένα 19661106_091014_PAO_OSFP_NB085.limghandlerδιπλό στη Ρωσία.

Το μεγαλύτερο βαρόμετρο ωστόσο του σημερινού παιχνιδιού δεν θα είναι ο νικητής της μάχης των γκαρντ (Ντιλέινι-Καλάθης) όσο εκείνος της μάχης των πάγκων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας (που είδε τον Παναθηναϊκό να τον διαλύει τα προηγούμενα χρόνια) θα προσπαθήσει να θυμηθεί το Μαρούσι, και κυρίως να ξεχάσει τα πράσινα στραπάτσα του στην Ελλάδα. Η πίεση που νιώθει είναι πια σαφώς μικρότερη από εκείνη της ερυθρόλευκης εξέδρας, όμως ο εξάστερος είναι… εξάστερος! Ο (εξαιρετικός προπονητής) Μπαρτζώκας θέλει να (ξανα)γίνει το αναγνωρισμένο όνομα που ήταν, και πρώτο βήμα για να το πετύχει, είναι να ξεπεράσει αυτή την παράξενη αλλεργία του στα… τριφύλλια. Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος ν’ αρχίσει σήμερα αυτή η αντιαλλεργική θεραπεία!

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews