Ελλάδα

FAZ: Ο Σόιμπλε προτείνει να εγκαταλείψει η Ελλάδα για 5 χρόνια το ευρώ!

FAZ: Ο Σόιμπλε προτείνει να εγκαταλείψει η Ελλάδα για 5 χρόνια το ευρώ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, o κ. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, αυτός ο «περιορισμένος» χρόνος είναι για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ τα.. πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την FAZ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει τις προτάσεις που μόλις έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση ως ανεπαρκείς.
Το υπουργείο του έχει διαβιβάσει μια αρνητική εκτίμηση στις άλλες χώρες της ευρωζώνης. “Από τις προτάσεις αυτές λείπουν κεντρικά σημεία σε σημαντικούς τομείς της μεταρρύθμισης για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και να προχωρήσει στην μακροπρόθεσμη οικονομική μεγέθυνση και τη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν «να μην είναι η βάση για μια εντελώς νέα, τριετούς προγράμματος ΕΜΣ».

Το γερμανικό υπουργείο πρότεινε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα θα μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους € 50 δισεκατομμύρια σε ένα ταμείο, το οποίο πουλάει και έτσι απομακρύνει το χρέος.
Με την Αθήνα διαπραγματεύεται ένα «διάλειμμα» από το ευρώ. Αφήνει τη νομισματική ένωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Ωστόσο, παραμένει το κράτος μέλος της ΕΕ και λαμβάνει περαιτέρω «που ενισχύουν την ανάπτυξη, την ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια”.

Στο διάστημα αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει πως η Ευρωζώνη θα στηρίξει την χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ όλα τα παραπάνω.

Μάλιστα, η FAS τονίζει ότι τα αιτήματα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών!

Πάντως, οι αρνητικές διαθέσεις του κ. Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα φάνηκαν και στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο νέο, κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας στις Βρυξέλλες αφού έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις», για «καταστροφή της Ελλάδας κατά τους τελευταίους μήνες με ταχύτατους ρυθμούς» και για «έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση», όσον αφορά στο κατά πόσο θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται».

πηγή: iefimerida.gr

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews