Βιβλίο

«Flash Boys: to ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος»

«Flash Boys: to ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος»

του Michael Lewis από τις εκδόσεις Κέδρος

Μια μικρή ομάδα χαρισματικών ανθρώπων, με εφόδιο την εργασιακή εμπειρία τους στη Γουόλ Στριτ, κατάφεραν να ξεσκεπάσουν μια συνωμοσία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποδεικνύοντας ότι οι μηχανισμοί του έχουν στηθεί έτσι ώστε να ευνοούν όσους έχουν καλύτερη εσωτερική πληροφόρηση. Επίσης, έδειξαν ότι την περίοδο που ακολούθησε την αμερικανική οικονομική κρίση οι τράπεζες της Γουόλ Στριτ δεν χαλάρωσαν τον έλεγχό τους στις χρηματιστηριακές αγορές – αντιθέτως, τον ενίσχυσαν.

Οι πρωταγωνιστές του Flash Boys, εργαζόμενοι σε διαφορετικές εταιρίες, κατέληξαν – ο καθένας ξεχωριστά – στα συμπεράσματά τους. Όταν όμως γνωρίστηκαν, συγκρότησαν μια ατρόμητη ομάδα, που αγωνίστηκε να αναμορφώσει τις χρηματιστηριακές αγορές.

Ο Μάικλ Λιούις επιχειρεί να ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές του κόσμου της οικονομίας. Οι υπέροχοι πρωταγωνιστές του βιβλίου, τόσο διαφορετικοί σε σχέση με το πρότυπο του «χρηματιστή της Γουόλ Στριτ», διατηρούν μια αίσθηση ηθικού καθήκοντος μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κανείς δεν σε πληρώνει για να είσαι ηθικός.

Μετάφραση: Κατερίνα Χαλμούκου

ISBN: 978-960-04-4871-9

σελ. 360

Ο Μάικλ Λιούις γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1960. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton και οικονομικά στο London School of Economics.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως πωλητής ομολόγων σε εταιρία της Γουόλ Στριτ ενώ σήμερα ασχολείται με τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Είναι συγγραφέας των μπεστ σέλερ Liar’s Poker, Moneyball, The Blind Side και Το μεγάλο σορτάρισμα.

Ζει στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews