Ενδιαφέροντα

Γίνεται να κάνεις ένα διάλειμμα από τη σχέση σου;

Γίνεται να κάνεις ένα διάλειμμα από τη σχέση σου;

Πόσες φορές είμαστε μέσα σε μια σχέση που ναι μεν περνάμε καλά, από την άλλη όμως αγωνιζόμαστε για αυτήν για να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια και τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε ένα διάλειμμα από τη σχέση μας ;

Ειδικά όταν είμαστε στη φάση όπου ακόμα είμαστε στην αρχή της σχέσης, μέσα στα μέλια και στις αγάπες όπου δενόμαστε συναισθηματικά με τον άλλον κάποια στιγμή μετά αυτό ξεφουσκώνει και νιώθουμε την ανάγκη να αποτραβηχτούμε και να μείνουμε λίγο μόνοι μας λόγω πίεσης και επειδή τα δίνουμε όλα.

Πότε το διάλειμμα όμως είναι κακή ιδέα ;

Αν θυμάσαι και στη σειρά Φιλαράκια (“Friends”) ο Ross τσακωνόταν με την Rachel για εκείνο το διάλειμμα που είχαν κάνει στη σχέση τους.

Πολύ συχνά τα ζευγάρια παίρνουν λάθος αποφάσεις & ζητάνε να κάνουν ένα διάλειμμα στη σχέση τους για τους λάθους λόγους.

Μετά το χρησιμοποιούν σαν εκδίκηση ή για να φύγουν από αυτή τη σχέση επειδή είναι θυμωμένοι και αυτό είναι άσχημο,διότι έτσι δεν σώζεται μια σχέση.

Ίσως πάλι ο ένας από τους δυο να μην έχει το θάρρος να τερματίσει αυτή τη σχέση και έτσι ζητάει διάλειμμα ώστε να ξεφύγει με κάποιο τρόπο από αυτήν.

Πότε όμως χρειάζεται ένα διάλειμμα ;

Όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση και επειδή έχουν κουραστεί να παλεύουν για αυτή τη σχέση αποζητούν ένα διάλειμμα ώστε να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν από τον άλλον.

Είναι σκληρό άλλωστε τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να τσακώνονται συνεχώς δημιουργώντας ένα ασταθές και αγχωτικό περιβάλλον τόσο για αυτούς,όσο και για τα παιδιά τους.

Θέλεις ντε και καλά να δοκιμάσεις το διάλειμμα ; Τότε έχε στο μυαλό σου τα εξής :

Βάλτε όρια : Και σου παραθέτω ξανά το παράδειγμα από τη σειρά “Friends” όπου είχαν ξεπεράσει τη γραμμή & κάθε φορά που υπήρχαν νεύρα λέγανε “Ήμασταν σε διάλειμμα”. Δε χρειάζεται όταν τελειώσει αυτό το διάλειμμα να το χτυπάτε ο ένας στον άλλον.

Δείτε τι σκοπό έχετε από αυτό το διάλειμμα : Θέλετε να απομακρυνθείτε για λίγο ο ένας από τον άλλον ; Θέλετε να δουλέψετε μαζί τη σχέση σας έχοντας όμως αποστασιοποιηθεί ; Εάν όμως συνεχιστεί το να μη βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος και συνεννόησης τότε το διάλειμμα & ίσως ο χωρισμός να είναι οι κατάλληλες λύσεις για εσάς.

Επαφή : Πρέπει να σκεφτείτε το αν θα έχετε επαφή,συχνά όταν κάνουμε διάλειμμα θέλουμε να πάρουμε το χρόνο μας για αυτό λοιπόν δε χρειάζεται κάθε μέρα να μιλάτε μπορείτε να μιλάτε μια στο τόσο, ώστε να μην πιέζεστε και να δίνετε ο ένας στον άλλον χρόνο και χώρο.

Μην κάνετε το διάλειμμά σας γνωστό σε όλους : Δε χρειάζεται να ξέρουν όλοι την προσωπική σας κατάσταση για αυτό μην το ανακοινώσετε στα social media.

Διάρκεια διαλείμματος : Πρέπει να σκεφτείτε πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτό, ώστε να ξαναβρεθείτε και να μιλήσετε για τη σχέση σας. Αν αυτό διαρκέσει πολύ τότε πρέπει να μιλήσετε για χωρισμό, γιατί δεν γίνεται να περιμένετε ο ένας τον άλλον για πάντα.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος δείτε τα πράγματα πιο ήρεμα,αν δεν έχετε σκοπό να γυρίσετε στο ταίρι σας κοιτάξτε να είστε ξεκάθαροι από την αρχή & όχι να του δίνετε ελπίδες ότι θα γυρίσετε ξανά,διότι αυτό είναι πολύ άσχημο.

* Η φωτογραφία είναι από το Pablo by Buffer*

Τίνα Α.Μιχαηλίδου

Relationship Blogger

Home

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews