Ελλάδα

Η απάντηση της Γεροβασίλη στη Ζωή

Η απάντηση της Γεροβασίλη στη Ζωή

Για δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και για διαφορετική αντίληψη εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων.

Η Πρόεδρος της Βουλής είναι σαφές ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη, δεν ακολουθεί την επιτακτική ανάγκη που μπαίνει από την κυβέρνηση, είπε η κ. Γεροβασίλη η οποία συνέχισε τον σχολιασμό της λέγοντας ότι «δημιουργείται δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη λειτουργία του κοινοβουλίου και κρίνεται αντιστοίχως από τους πολίτες».

«Είναι μια διαφορά στο πώς αντιλαμβάνεται κανείς το επείγον και την αναγκαιότητα. Προφανώς δημιουργούνται προβλήματα δυσλειτουργίας στο άμεσο επιτακτικό και επείγον» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συμφωνία τη χαρακτήρισε «σκληρή, δύσκολη αλλά όχι χειρότερη όλων». «Πιεσμένα οδηγούμαστε εδώ αντιμετωπίζοντας τα αδιέξοδα και βάζοντας ιεραρχήσεις σε σχέση με το αν πρέπει να υπάρξει συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία», συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση καταψήφισης του Μνημονίου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «δεν θα συμβεί κάτι διαφορετικό από ό,τι τις προηγούμενες φορές που συνέβησαν αυτά» και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συμφωνία. «Στη συνέχεια θα έχουμε όλο το χρόνο για να αντιμετωπιστούν όλα ανοιχτά με συλλογικές διαδικασίες. Δεν λύνονται αυτά με τηλεφωνήματα από ελικόπτερα όπως έγινε στο παρελθόν».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο των εκλογών η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι αυτές θα διεξαχθούν «όποτε μπορούμε χωρίς να χάσουμε τον κύριο στόχο». «Εξαρτάται από το τι θα συμβεί Οκτώβριο-Νοέμβριο και τη συζήτηση για το χρεός» συμπλήρωσε.

«Ο σχεδιασμός δεν υπάρχει ωστόσο ενδέχεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν διαδικασίες για προσφυγή στη λαϊκή εντολή ώστε εκ νέου με βάση τη συμφωνία και το πρόγραμμα που θα σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τη συμφωνία», είπε και απαντώντας στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βρεθεί με λιγότερους από 120 βουλευτές δήλωσε: «εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι αυτό το μείζον σήμερα».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews