Ελλάδα

Η ΔΕΗ ανταμείβει τους καλοπληρωτές

Η ΔΕΗ ανταμείβει τους καλοπληρωτές

Η ΔΕΗ θα επιστρέψει στους «καλοπληρωτές» των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, μέρος των κερδών της, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί εντός της εβδομάδας, ενώ σημείωσε ότι η επιστροφή αυτή στους συνεπείς καταναλωτές θα είναι «κάτι πάνω από το συμβολικό».

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η επιχείρηση έχει εντοπίσει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί, μέσω διασταύρωσης στοιχείων, «πολυτελή κατοικία, ανύπαρκτη πολεοδομικά, η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα από διπλανό σπίτι, οικία πολυτελή 500 τετραγωνικών μέτρων που είναι δηλωμένη ως διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων» και μέσα στους επόμενους στόχους της επιχείρησης είναι να προχωρήσει σε καταγγελίες προς άλλες υπηρεσίες, όπως η εφορία και η πολεοδομία.

Η ΔΕΗ προσπαθεί παράλληλα να ελέγξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, οι οποίοι υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ. Από το σύνολο των οφειλών, υπολογίζεται ότι ένα ποσόν της τάξης των 300 εκατ. ευρώ προέρχεται από 450.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ στη Μέση και τη Χαμηλή Τάση (επιχειρήσεις και νοικοκυριά), οι οποίοι έχουν στραφεί σε άλλη εταιρεία παροχής ρεύματος, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τη ΔΕΗ.

Η επιχείρηση διεκδικεί νομικά τις οφειλές, αλλά οι αποφάσεις καθυστερούν, επιδεινώνοντας το πρόβλημα ρευστότητας για τη ΔΕΗ. Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΕΗ με την απόρριψη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να απαγορεύει την αλλαγή παρόχου αν προηγουμένως δεν εξοφλείται ο λογαριασμός. Η ΔΕΗ επιδιώκει αναθεώρηση της απόφασης.

Πηγή skai

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews