Μουσική

«Η Ελληνική Απόλαυσις»: οι Τακίμ για μια μοναδική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

«Η Ελληνική Απόλαυσις»: οι Τακίμ για μια μοναδική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι ΤΑΚΙΜ θα βρεθούν στη σκηνή του ΔΘΠ την Τρίτη 25 Απριλίου, για μια μοναδική παράσταση στην οποία θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Η Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική πρόταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα, τα Βαλκάνια, η Πόλη, η Σμύρνη, ο Πειραιάς της προσφυγιάς, και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!…

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία, γνώση, αλλά κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ, που αποτελούν οι: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί),  Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Συμμετέχει η Χορευτική Ομάδα «Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού»

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Λιάρος

Τραγουδούν:  ΤΑΚΙΜ, Γιάννης Νιάρχος, Κατερίνα Τζιβίλογλου

Aφήγηση: Δήμητρα Στογιάννη

Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου

Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας

Υπεύθυνη παραγωγής: Έλλη Ρουμπέν

Συνδιοργάνωση: PassPort Κεραμεικός & Τεχνότροπον Artway

Τρίτη 25 Απριλίου

Ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Α’ ζώνη: 22 ευρώ – Β’ ζώνη: 18 ευρώ – Γ’ ζώνη, φοιτητικά, μαθητικά: 14 ευρώ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, 185 35, Πειραιάς, τηλ. 210 4143 310 – 210 4143 320

 

 

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews