Κινηματογράφος

«Η Ενοχή των Αθώων» (Les Innocents / Agnus Dei)

«Η Ενοχή των Αθώων» (Les Innocents / Agnus Dei)

11 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Η Anne Fontaine σκηνοθετεί μια συνταρακτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην Πολωνία του 1945. Η ανερχόμενη Γαλλίδα πρωταγωνίστρια Lou de Laâge (Breathe) συγκλονίζει με την ανεπιτήδευτη ερμηνεία της απέναντι στην καταξιωμένη Πολωνή Agata Kulesza (Ida), ενώ η ιστορία θίγει το ζήτημα της αφοσίωσης στο καθήκον, της αθωότητας, αλλά και της αναλγησίας που μέχρι και οι πιο ενάρετοι μπορεί να δείξουν.

Πολωνία, 1945. Η Mathilde, μια νεαρή Γαλλίδα γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, υπηρετεί τα θύματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τη μέρα που μια καλόγρια ζητά επιτακτικά τη βοήθεια της, βρίσκεται σε μία μονή, όπου εγκυμονούν πολλές μοναχές, θύματα της βαρβαρότητας του σοβιετικού στρατού. Εκεί, η Mathilde θα γίνει η εξομολόγος και παρηγοριά αυτών των γυναικών, που δυσκολεύονται να συμφιλιώσουν την πίστη με το γεγονός ότι κυοφορούν.

Σκηνοθεσία: Anne Fontaine

Σενάριο: Sabrina B. Karine, Alice Vial

Παίζουν: Lou De Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig, Eliza Rycembel, Anna Prochniak, Katarzyna Dabrowska, Helena Sujecka, Dorota Kuduk, Klara Bielawka, Mira Maludzinska, Pascal Elso, Thomas Coumans, Leon Natan-Paszek, Joanna Fertacz

Διάρκεια: 115’

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews