Ελλάδα

Η γκάφα “ολκής” που υπέπεσε ο Τσίπρας και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Νταβούτογλου (φωτο)

Η γκάφα “ολκής” που υπέπεσε ο Τσίπρας και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Νταβούτογλου (φωτο)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπέπεσε σε γκάφα “ολκής” στο Twitter, η οποία δε σχολιάστηκε μόνο από τους χρήστες των social media, αλλά έγινε θέμα και…στον Βρετανικό Guardian.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, όπου σχολιάζει τα ευρωπαϊκά θέματα στην αγγλική γλώσσα (@tsipras_eu) αναφέρθηκε, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής και ειδικότερα, στις αιχμές που άφησε στην τουρκική συμπεριφορά των παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Προς τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Τούρκους», έγραψε ο πρωθυπουργός τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξενόγλωσσο λογαριασμό του στο Twitter. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος του είπε ότι τα σχόλιά του δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας.

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Τσίπρας, να διαγράψει τα επίμαχα tweets στον ξενόγλωσσο λογαριασμό, και προσπαθώντας να μαζέψει…τα ασυμμάζευτα έγραψε ότι «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».

Δείτε τα επίμαχα tweets

atsipras1

Τα tweets του πρωθυπουργού στα ελληνικά

atsipras

Ποιο ήταν το σχόλιο του Αχμέτ Νταβούτογλου

davu

«Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα», έγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σημειώνεται πως μετά το σχόλιο του Τούρκου πρωθυπουργού, τα tweets του Τσίπρα στον ξενόγλωσσο λογαριασμό διαγράφηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμειναν στον ελληνικό.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε νέο σχόλιο λέγοντας πως «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».

Σε άλλο tweet έγραψε πως «Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο», ενώ σε άλλο tweet πρόσθεσε πως «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

Σάλος στο Twitter

Η κίνηση του πρωθυπουργού σχολιάστηκε έντονα από τα social media, ενώ ο Guardian σχολιάζοντας την γκάφα του έγραψε πως «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Guardian χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση ως «πάρα πολύ ασυνήθιστη», ενώ στέκεται στο ότι ο πρωθυπουργός έσβησε από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets.

Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε αν όσα έγραψε στο Twitter, συζητήθηκαν μέσα στη Σύνοδο ή τα έγραψε για τα social media.

«Πολύ γρήγορα άναψε φωτιά στο Twitter, καθώς πολλοί χρήστες καταδίκασαν τον Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, με κάποιους πάντως να τον υποστηρίζουν», επεσήμανε το δημοσίευμα.

 

 

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews