Βιβλίο

«Οι κάρτ ποστάλ»: Ένα ακόμα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η Victoria Hislop κατά λάθος δεν είναι Ελληνίδα …

«Οι κάρτ ποστάλ»: Ένα ακόμα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η Victoria Hislop κατά λάθος δεν είναι Ελληνίδα …

Τη Victoria Hislop τη γνωρίσαμε από το παγκόσμιο best seller βιβλίο της «το Νησί», που έγραψε όταν επισκέφτηκε την Κρήτη και άκουσε τοπικές ιστορίες για τη Σπιναλόγκα.  Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό το νέο βιβλίο της «Οι καρτ ποστάλ» (δείτε εδώ περισσότερα για το βιβλίο).

Η πρωταγωνίστριά μας η Έλι λαμβάνει κάθε εβδομάδα στο γραμματοκιβώτιό της καρτ ποστάλ που προορίζονται για άλλο παραλήπτη σε εκείνη τη διεύθυνση, άγνωστο σε αυτήν, υπογεγραμμένες με το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.

Με τόσο συγκλονιστικά τοπία που απαθανατίζονται σε αυτές αποφασίζει να επισκεφθεί στην άδειά της αυτή τη φωτεινή χώρα, την Ελλάδα. Την ημέρα της αναχώρησής της λαμβάνει ένα σημειωματάριο από τον Α, ας το πούμε ημερολόγιο.

Ξεκινώντας να διαβάζει κανείς το βιβλίο, από τις πρώτες κιόλας σελίδες διαπιστώνει για μία ακόμα φορά πόσο φιλέλληνας είναι αυτή η συγγραφέας. Ένας «σύγχρονος Λόρδος Βύρωνας» σκέφτεσαι και λίγο μετά τον συναντάς. Ο Λόρδος Βύρωνας έχει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο.

Ήθη, έθιμα, τοπία, λαογραφία, χαρακτήρες ανθρώπων, σκηνές καθημερινότητας περιγράφονται τόσο παραστατικά που δεν πιστεύει κανείς ότι η συγγραφέας είναι Βρετανίδα και δεν έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και ζήσει στην Ελλάδα.

Καλαμάτα, Ναύπλιο, Αρκαδία, Πάτρα, Μεσολόγγι, Θεσσαλονίκη, Δελφοί, Αθήνα, Άνδρος, Ικαρία είναι μερικοί από τους προορισμούς, στους οποίους κάνεις στάση διαβάζοντας το βιβλίο. Δε θέλεις με τίποτα να τελειώσει το βιβλίο, να τελειώσει το ταξίδι…

Τέλος, ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε την καταλυτική συμβολή της μεταφράστριας Φωτεινής Πίπη, χωρίς την οποία δε θα ήταν τόσο θελκτικό μολονότι καλογραμμένο το έργο.

Το βιβλίο συνοδεύουν εξαιρετικές φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και έγχρωμες, καρτ ποστάλ για τον αναγνώστη.

«Για τους Έλληνες, το να είναι κανείς μόνος του είναι το χειρότερο πράγμα στο κόσμο».

Γ.Σ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews