Βιβλίο

«Η λίμνη των λύκων»: Ποτέ πριν τα όνειρα δεν ήταν τόσο τρομακτικά…

«Η λίμνη των λύκων»: Ποτέ πριν τα όνειρα δεν ήταν τόσο τρομακτικά…

Το νέο βιβλίο του John Verdon που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, συνεχίζει να χορεύει στο ρυθμό της επιτυχημένης συγγραφής και να ακολουθεί πορεία best seller όπως τα προηγούμενα (Ο Πίτερ Παν πρέπει να πεθάνει, κράτα τα μάτια σου κλειστά, σκέψου έναν αριθμό κτλ).

Τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη βλέπουν το ίδιο όνειρο, για την ακρίβεια τον ίδιο εφιάλτη: ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Το θέμα είναι πως και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες από στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις θάνατοι θεωρούνται αυτοκτονίες. Είναι όμως;

«Τα όνειρα είναι άχρηστα, αν θέλεις να βρεις την αλήθεια για οτιδήποτε. Είναι η σκόνη που σηκώνεται μέσα στον εγκέφαλο όταν αρχειοθετεί τις εμπειρίες της ημέρας».

Το γρίφο καλείται να λύσει ο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Νέας Υόρκης Ντέιβ Γκάρνεϊ, αν και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στο βιβλίο παρέχονται απλόχερα το σασπένς και η αγωνία. Από την αρχή ύποπτος είναι ο ψυχολόγος Ρίτσαρντ Χάμοντ, ο οποίος είχε συνεδρίες υπνοθεραπείας και με τους τέσσερις νεκρούς και που ζει πολύ κοντά στο Σαλέ Γουλφ Λέικ, που καταλύει ο Ντέιβ Γκάρνεϊ.

Η αποπνικτική εξαρχής αίσθηση να είσαι τόσο κοντά στον φαινομενικά δολοφόνο, σε ένα σαλέ αποκλεισμένο από την κακοκαιρία, η περίεργη συμπεριφορά των μυστικών υπηρεσιών, της τοπικής αστυνομίας αλλά και του προσωπικού και των υπόλοιπων ενοίκων συνθέτουν ένα εξαιρετικό σκηνικό θρίλερ.

«Όπως λέει και η Αγία Γραφή, κάθε αρετή έχει και το ελάττωμά της».

Θες να τελειώσει το βιβλίο, όχι μόνο για να μάθεις ποιος είναι ο δολοφόνος, αλλά και γιατί μέχρι την τελευταία σελίδα φοβάσαι μήπως υπάρξει και άλλο θύμα..

Γ.Σ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews