Μουσική

Η Μάρα Θρασυβουλίδου στον Ιανό της Αθήνας! 

Η Μάρα Θρασυβουλίδου στον Ιανό της Αθήνας! 

«Αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου» με τους διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, την υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο και οι δύο με πολλές συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ελληνική οπερέτα στηρίζεται σε δύο πυλώνες, τον Νίκο Χατζηαποστόλου και τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη.

Στο «Αφιέρωμα στον Νίκο και τον Ανδρέα Χατζηαποστόλου» θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Χατζηαποστόλου από δημοφιλείς οπερέτες του όπως  «Οι Απάχηδες των Αθηνών», «Η πρώτη αγάπη», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου», αλλά και αυτοτελείς συνθέσεις του όπως «Ο Αγωγιάτης» και καντάδες όπως «Μια μαργαρίτα έκοψα».

Ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου γιος του αξέχαστου και πολύ σημαντικού Έλληνα μουσουργού, έχει γράψει 550 τραγούδια ελαφράς μουσικής καθώς και μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο εκ των οποίων τα 480 περίπου έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους και έχει βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού. Μεγάλες επιτυχίες του: «θα το πιεις ένα ποτήρι» (Από την κινηματογραφική ταινία Ο Άσωτος),«Εγώ θα κόψω το κρασί», «Τι φταίω», «Δώσε μου φτερά» (Φεστιβάλ παγκόσμιου ελαφρού τραγουδιού στο Τόκιο), «Χάθηκαν οι όμορφες μέρες» (1ο Παγκόσμιο Βραβείο Ελαφρού τραγουδιού Μάλτας 1971) κ.ά.

Ελάχιστος φόρος τιμής θα είναι η διοργάνωση και η παρουσίαση αυτού του αφιερώματος στο έργο του Νίκου και Ανδρέα Χατζηαποστόλου.

Η ανάγκη και ο σκοπός διατήρησης του έξοχου μουσικοθεατρικού είδους – της οπερέτας- είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί την Μάρα Θρασυβουλίδου και τον Γιώργο Νιάρχο σε μια διαρκή προσπάθεια αναβίωσης των έργων που ανήκουν σε αυτό το είδος.  Στo  πλαίσιο αυτού του καλλιτεχνικού στόχου εγκαινίασαν τη Νέα Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την οπερέτα «Οι Απάχηδες των Αθηνών» και πραγματοποίησαν μεγάλη περιοδεία με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε όλη την Ελλάδα, εγκαινίασαν επίσης το ανακαινισθέν ιστορικό θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο που ήταν το πρώτο Λυρικό θέατρο της Ελλάδος με την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», έκαναν πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ, στο Ηρώδειο, στο ∆ιεθνές φεστιβάλ Ναυπλίου, Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα, σε φεστιβάλ σε όλη Ελλάδα και συναυλίες στο εξωτερικό όπως στη Βιέννη, την όπερα της Αλεξάνδρειας με τιμητικέςδιακρίσεις και με επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον έχουν κάνει δύο μεγάλες παραγωγέςγια τιςδύο πιο σημαντικές οπερέτες, τον «Βαφτιστικό» και τους «Απάχηδες των Αθηνών», επαγγελματικού επιπέδου Λυρικής Σκηνής με την υποστήριξη χορηγών.

Συμμετέχει ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός.

Ένα μελωδικό ταξίδι με συνοδεία πιάνου και βιολοντσέλου.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 21:30 στον ΙΑΝΟ.

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo Ianos Radio

IANOS,  Σταδίου 24, τηλ. 210 32 17 810

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews