Συνεντεύξεις

Η Πωλίνα Νικολιδάκη μάς μιλά για τον «Έρωτα σαν τέχνη»!

Η Πωλίνα Νικολιδάκη μάς μιλά για τον «Έρωτα σαν τέχνη»!

Δεν πάει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του «Έρωτας στις Κυκλάδες» και η Πωλίνα Νικολιδάκη «ξαναχτυπά» με τον «Έρωτα σαν τέχνη» από τις εκδόσεις Silk (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Κυρία Νικολιδάκη, πέρασε λίγος καιρός από τον «Έρωτα στις Κυκλάδες» και σάς συναντάμε πάλι με τον «Έρωτα σαν τέχνη». Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο;

Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο, πρόκειται πάλι για μια ρομαντική ιστορία. Αυτή τη φορά γράφω για έναν νεαρό καθηγητή και τη φοιτήτριά του. Αρχικά συγκρούονται κατά μέτωπο αλλά σταδιακά οι δυο τους καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να αντισταθούν στην έλξη που νιώθει ο ένας για τον άλλον.  Είναι ένας απαγορευμένος έρωτας, γιατί δεν επιτρέπεται σχέση καθηγητή και μαθήτριας και οι δυο τους θα παλέψουν πολύ. Και μεταξύ τους και με τους άλλους.

Πόσο χρόνο σάς πήρε η συγγραφή του;

Η ιστορία είχε ανέβει αρχικά σε μπλογκ, όπου ανέβαζα περίπου ένα κεφάλαιο μέρα παρά μέρα. Υπολογίζω ότι μου πήρε περίπου 120 ώρες. Δεν κάθομαι ποτέ να γράφω ασταμάτητα για ώρες. Είναι σαν χόμπι, οπότε το κάνω σπαστά.

Πώς και εκτυλίσσεται η ιστορία μας στο Λονδίνο;

Λατρεύω το Λονδίνο και έχω περάσει πολύ χρόνο εκεί. Ήθελα να γράψω για ένα οικείο περιβάλλον και για ένα ακαδημαϊκό σύστημα που γνωρίζω μιας και έχω σπουδάσει στην Αγγλία. Αλλά πάνω από όλα διάλεξα το Λονδίνο γιατί είναι, κατά τη γνώμη μου, μια πόλη μελαγχολική και ερωτική όπου όλα επιτρέπονται.

Μάς περιγράφετε με γλαφυρότητα όμορφες περιοχές σε Αγγλία και Γαλλία. Έχετε επισκεφθεί ή ζήσει καιρό σε αυτά τα μέρη;

Έχω σπουδάσει στην Αγγλία και ταξιδεύω σχεδόν κάθε χρόνο εκεί. Στη Γαλλία έχω πάει 3 φορές. Το περασμένο Πάσχα πήγα Μασσαλία και έκανα όλη τη διαδρομή στη Νότια Γαλλία που έκαναν οι πρωταγωνιστές μαζί με τον σύντροφό μου! Σκέφτηκα να γιορτάσω έτσι την κυκλοφορία του βιβλίου!

Με ποια ηρωίδα σας ταυτίζεστε περισσότερο;

Νομίζω ότι η Έμμα είναι λίγο πιο κοντά σε εμένα από την Κάθριν. Είναι πιο δυναμική και πιο καλλιτεχνική φύση. Μου αρέσει που δουλεύει και σπουδάζει ταυτόχρονα και βρίσκει και χρόνο για όσα αγαπάει. Επίσης την έχω φανταστεί και μελαχρινή, οπότε έχουμε και άλλο ένα κοινό!

Να περιμένουμε σύντομα το επόμενο βιβλίο;

Είναι ήδη γραμμένο και βρίσκεται στο γραφείο του εκδότη μου. Πρέπει όμως να κάνει ο «Έρωτας στην Τέχνη» τον κύκλο του και μετά να σκεφτούμε για την έκδοση του τρίτου. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσει πάντως!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews