Θέατρο

«Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι χειρόγραφον Έλληνος υπαξιωματικού»

«Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι χειρόγραφον Έλληνος υπαξιωματικού»

Η αλήθεια και η γλώσσα.

Τα πλάσματα που θα δείτε είναι αληθινά. Και αυτά που θα σας πουν πως ζήσανε, αληθινά είναι κι αυτά. Εμείς τα βρήκαμε κρυμμένα πίσω από τους ήρωες της εποχής τους. Δεν τα πειράξαμε καθόλου. Ζήσαμε καιρό δίπλα τους.

Είδαμε την Μεγάλη Ιδέα να γίνεται λούφα, κέρδος και ρουσφέτι, τον ληστή να γίνεται χωροφύλακας αλλά και τον Μπάρμπα Τζούγκα να αφήνει χωριό, χωράφι, βόδι και την Λαλούλα, για τον Βασιλιά και τον Ελληνικό στρατό.

Μπορεί και λίγο να θυμώσαμε. Με ποιο δικαίωμα! Τον άνθρωπο η περίσταση τον φτιάχνει. Κι αν αυτός που έζησε έχει το κουράγιο να γράψει την αλήθεια, τότε κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν το κουράγιο να αλλάξουν την περίσταση.

Σε έναν αυτόνομο σκηνικό χώρο, αιώνιοι ταξιδιώτες, φαντάσματα που στοιχειώνουν κιτρινισμένες φωτογραφίες, θα μιλήσουν με την δική τους γλώσσα, αυτήν που χάσαμε, για τα δικά τους πάθη, στην ασυνάρτητη πατρίδα μας το 1860. Ένα κείμενο, Πύλη της Ελληνικής γλώσσας. Η παράσταση το αποκαλύπτει εικόνα, εικόνα, από την Πόλη έως την Αθήνα και από την φυλακή της Χαλκίδας, στα βουνά της Αταλάντης.

Η Στρατιωτική Ζωή Εν Ελλάδι… υπο ανωνύμου… Γιατί… είναι δύσκολο πολύ, να βγει η αλήθεια στο κλαρί…… μόνο που στην ιστορία δεν υπάρχει κανείς ανώνυμος. Ανώνυμος γίνεται, όποιος δεν την μαθαίνει.

Αργύρης Παυλίδης

Δραματουργική Επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Αργύρης Παυλίδης

Εικαστική Επιμέλεια: Κώστας Βελινόπουλος

Μουσικολογική Έρευνα: Τάσος Στάβερης

Παίζουν: Αργύρης Παυλίδης, Μάριος Ιβάν Παπούλιας, Τάσος Στάβερης

Μουσικοί: Τάσος Στάβερης, Μάριος Ιβάν Παπούλιας

Ημέρες και ώρες παραστάσειων: Τετάρτη  στις 9.00μμ (από 7/11/2017 έως 4/4/2018)

Τιμές εισιτήριων: γενική είσοδος 12€, μειωμένο (Φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι) 8€

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83 & Ιερά Οδός 59, Γκάζι, τηλ. 211-0121686

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews