Μουσική

Οι Θραξ Πανκc στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο!

Οι Θραξ Πανκc στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο!

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την punk;

Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης, όταν βρέθηκαν το 2008 κι άρχισαν να αναμειγνύουν τραγούδια διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπούν.

Με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική, συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και έκτοτε οι Θραξ Πανκc συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά.

To νταούλι και η θρακιώτικη λύρα συναντούν τη γκάιντα, το καβάλ, και τον ζουρνά, σε γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ και οπουδήποτε αλλού.

Αναμειγνύοντας συστατικά από μουσικές και κουλτούρες όλου του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους χωρίς η λέξη πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους! Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, αφήνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή, οδηγώντας σε ένα γλέντι πρωτόλειο, όπου η παράδοση μπλέκεται με τον σκληρό ήχο σε μουσικές με τίτλους Ψές είδια, Κουκουνούδα, Γιούρια, Τσιρτσιλιάγκους, Δέντρο, και σίγουρα κανείς δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητος!

Κυριακή 25/03, 12.00

Είσοδος ελεύθερη

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος, Ξέφωτο

 

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews