Συνεντεύξεις

Η Τίνα Μιχαηλίδου απαντά στο ερωτηματολόγιο του clevernews.gr!

Η Τίνα Μιχαηλίδου απαντά στο ερωτηματολόγιο του clevernews.gr!

Η relationship blogger Τίνα Μιχαηλίδου, διαχειρίστρια της σελίδας It’s my life by Tina Michaelidou μίλησε στην ιστοσελίδα μας.

Τίνα, ποια παιδική ανάμνηση σε έχει στιγματίσει και γιατί;

«Να και κάτι που δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ.Με έχει στιγματίσει το γεγονός το ότι δεν ήμουν καλή στα Μαθηματικά και στη Φυσική. Ντρεπόμουν πολύ όταν δεν έπαιρνα καλούς βαθμούς σε αυτά τα μαθήματα και δεν ήθελα να πηγαίνω σχολείο. Ένιωθα άσχημα που τα άλλα παιδιά παίρνανε 20 και ήθελα να τους μοιάσω. Τελικά στο Λύκειο κατάφερα και πήρα καλό βαθμό Μαθηματικά και Φυσική και έκανα κορνίζα τους βαθμούς,γιατί ήταν επιτυχία για εμένα. Τα χρόνια πέρασαν και κατάλαβα πως τα μαθηματικά βοηθάνε πολύ και στο να λύνουμε τα προβλήματα της ζωής. Μου πήρε βέβαια χρόνια να αποβάλλω την ανασφάλειά μου ότι δεν ήξερα καλά Μαθηματικά και Φυσική και όποτε μου λέει κάποιο παιδί πως νιώθει άσχημα για αυτό του εξηγώ πως δεν είμαστε καλοί σε όλα τα μαθήματα απλά θέλει λίγη παραπάνω προσπαθεία.»

Τί θεωρείς αφετηρία στη ζωή σου;

«Τον χωρισμό μου, γιατί αν δεν είχα φάει το χαστούκι μου ακόμα θα ήμουν ανώριμη. Έμαθα να στέκομαι στα πόδια μου, να λέω «όχι» σε ότι με ενοχλεί και να είμαι δυναμική.»

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός και γιατί;

«Η Κύπρος. Είναι η Πατρίδα μου και είμαι συναισθηματικά φορτισμένη με την Κύπρο λόγω του μπαμπά μου και λόγω της όλης κατάστασης που επικρατεί στη Κύπρο. Αγαπώ την Κύπρο πολύ και προσπαθώ να πηγαίνω σε όσο συχνά μπορώ για να βλέπω τους φίλους μας και τους συγγενείς μας.»

Μία φιλοδοξία ή ένα όνειρό σου;

«Αυτή τη στιγμή το όνειρό μου είναι να γίνει καλά ο μπαμπάς μου και να μην έχει άλλα προβλήματα. Δεν θέλω κάτι άλλο θέλω, άλλωστε η υγεία είναι πάνω από όλα, τα άλλα έρχονται την κατάλληλη στιγμή και ώρα.»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο απωθημένο σου που δεν κατάφερες ποτέ;

Το μεγαλύτερο απωθημένο μου είναι που δεν κατάφερα να μοιάσω στον μπαμπά μου που ήταν εξαιρετικός γιατρός-επιστήμονας και Καθηγητής Πανεπιστημίου. Δεν τον ένοιαζαν τα λεφτά ή η δόξα και η φήμη, αλλά το να γιατρέψει τους ασθενείς του και για αυτό και έχει βραβευτεί ο μπαμπάς μου για το έργο του και τις εργασίες του .Σε αυτό μοιάζω στον μπαμπά μου θέλω να είναι καλά οι γύρω μου. Οπότε το απωθημένο μου είναι που δεν έγινα σαν τον μπαμπά μου, βέβαια έχω πετύχει πολλά με την αξία μου όπως και ο μπαμπάς μου και αυτό είναι τιμή μου που μου το δίδαξε.»

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας και ποιο το αγαπημένο σου βιβλίο;

«Αν και δεν είμαι του πολύ ρομαντικού έχω αγαπήσει το «Ps I love you» της Σεσίλια Άχερν που το έχω δει και σε ταινία και έχω κλάψει πολύ»

Τί σημαίνει για σένα πίστη;

«Πίστη για εμένα σημαίνει να πιστεύεις θετικά σε κάτι και αυτό να γίνεται την κατάλληλη στιγμή. Θεωρώ πως όλα είναι τυχερά και εμείς πιστεύουμε σε κάποια δύναμη που είτε λέγεται Θεός είτε λέγεται κάπως αλλιώς και μας βοηθάει να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.»

Πώς αντιλαμβάνεσαι την κρίση;

«Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις τώρα. Η κρίση για μένα είναι κάτι που μας έχει επηρεάσει όλους και μας έχει κάνει μεγάλο κακό στη ζωή μας. Βλέπω γύρω μου άνεργους, ανθρώπους που πεινάνε και τρώνε από τα σκουπίδια, άτομα που αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν τα χρέη τους κλπ. Πραγματικά θέλω να τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία για να ξαναβρούμε όλοι το χαμόγελό μας και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Ουσιαστικά όλοι έχουμε κλειστεί στο καβούκι μας λόγω έλλειψης χρημάτων και δεν χαιρόμαστε τη ζωή μας,γιατί ψάχνουμε τρόπους και λύσεις για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.»

Ποια η σχέση σου με το χρόνο;

«Η σχέση μου με τον χρόνο είναι πολύ καλή πέρα από το κομμάτι του φόβου του θανάτου. Δεν με ενοχλεί αν κάνω ρυτίδες ή αν τσαλακωθώ, για αυτό και στις φωτογραφίσεις μου στο σώμα μου ή στο πρόσωπό μου δεν κάνουμε photoshop. Ο χρόνος μέχρι στιγμής μου έχει φερθεί καλά και πραγματικά αν στη πορεία γεμίσω ρυτίδες δεν θα με ενοχλήσει καθόλου. Αυτή άλλωστε είναι και η φυσική πορεία του ανθρώπου δεν μπορούμε κακά τα ψέματα να σταματήσουμε τον χρόνο.»

Τί είναι εκείνο που φοβάσαι;

«Κάποτε έλεγα «έλα μωρέ όλοι θα πεθάνουμε» τώρα με τρομάζει λίγο η ιδέα του θανάτου. Με τρομάζει το γεγονός ότι μεγαλώνουν και οι δικοί μου και κάποια στιγμή θα «φύγουν» όπως θα φύγουμε όλοι άλλωστε. Κάποτε δε το έβλεπα έτσι γιατί σαν κόρη γιατρού έλεγα πως οι δικοί μου θα είναι πάντα καλά λόγω του μπαμπά. Τελικά μετά την περιπέτεια υγείας που περνάμε με τρομάζει αυτή η ιδέα ότι κάποια στιγμή θα «φύγουν». Ίσως να είναι και λάθος αυτό, αλλά όταν είσαι δεμένος με τους γονείς σου θες να τους έχεις για πάντα δίπλα σου.»

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews