Βιβλίο

«Η τζαζ του δολοφόνου»: ένα από τα νέα συγκλονιστικότερα αστυνομικά βιβλία…

«Η τζαζ του δολοφόνου»: ένα από τα νέα συγκλονιστικότερα αστυνομικά βιβλία…

Το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του Ray Celestin (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα) δεν το εμπόδισε να συγκαταλεγεί αμέσως στη λίστα με τα καλύτερα ατμοσφαιρικά μυθιστορήματα αγωνίας.

«Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση:

Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ.

Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ».

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, μας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη το 1919, όπου ένας δολοφόνος τρομοκρατεί όλη την πόλη και δημιουργεί σύγχυση στις Αρχές. Μαφία, το «Μαύρο Χέρι», συμμορίες, τζαζ μουσική, νέγροι, λευκοί, Κρεολοί, Κατζούν, ταρώ, μαγεία συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο συγγραφέας εργάζεται ως σεναριογράφος για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και δε θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αν το βιβλίο μεταφερθεί στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη…

Η ιδιαίτερη πλοκή και ο ακόμα πιο ιδιαίτερος επίλογος αναδεικνύουν το συγγραφικό ταλέντο και δημιουργούν φανατικό κοινό, που ήδη αναμένει την επόμενη δουλειά του Celestin.

Γιατί μερικές φορές «η συνωμοσία είναι πιο δυνατή από τη μαγεία»…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews