Μουσική

Οι Wand στο six d.o.g.s.!

Οι Wand στο six d.o.g.s.!

Η ιστορία των Wand ξεκινά στο Los Angeles το 2013, παίζοντας αγνό και τίμιο ψυχεδελικό, γκαράζ ροκ και ο μέντορας τους ακούει στο όνομα, Ty Segall!

Οι Wand, μέσα σε δύο χρόνια, κυκλοφορούν τρεις πολύ καλούς δίσκους και έτσι σήμερα η δισκογραφία τους αποτελείται από τα παρακάτω άλμπουμ: Ganglion Reef (2014), Golem (2015), 1000 Days (2015).

Το πιο υπέροχο ταξίδι του δίσκου είναι το «Fire on the Mountain (I-II-III)», ένα 5λεπτο έπος που θυμίζει σε πολλά σημεία, τους Verve.

Στο δεύτερο άλμπουμ τους, που έχει τίτλο, «Golem» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015. Κυριαρχούν οι νοσταλγικές επιρροές από τον David Bowie, τους T. Rex, τον Brian Eno στη «φανταχτερή» του περίοδο, ενώ ο Ty Segall παραμένει η απόλυτη, σύγχρονη έμπνευσή τους.

Οι ίδιοι οι Wand αναφέρουν σαν πηγές έμπνευσης τους εκείνη την εποχή τους: Electric Wizard, Crass, Swans, Talking Heads, Municipal Waste, Nervous Gender, Sleep, White Light//White Heat, Black Sabbath, Melvins, Dark Side of the Moon, This Heat, Thou, Gary Numan, τους φίλους τους και την αλλόκοτη πόλη του Sacramento.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα βιβλία που διάβαζαν τα μέλη του γκρουπ, όταν ηχογραφούσαν το Golem:

Ο Lee Landley, μια συλλογή διηγημάτων του Philip K. Dick με τίτλο, The Preserving Machine, ο Evan Burrows το Artificial Heart του Peter Gizzi και το A Goddamn Infinite Emergency του John Mandel. Ο Cory Hanson δεν διάβαζε τίποτα αλλά έφτιαχνε πολλά σκίτσα…

Οι Wand, σε ένα κρεσέντο δημιουργικότητας, το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ 1000 Days, προσθέτοντας στη σταθερή συνταγή αρκετά folk rock στοιχεία, και αποκρυσταλλώνουν ένα πιο προσωπικό ύφος. Η παράνοια, η απώλεια, ο απόλυτος φόβος και τα χαμένα όνειρα κυριαρχούν σα θεματολογία στους στίχους του Cory Hanson. Όλα τα παραπάνω είναι τα στοιχεία που κάνουν το «1000 Days» τον πιο ώριμο δίσκο του γκρουπ.

H σύνθεση, με την οποία θα τους δούμε στην Αθήνα, την Τρίτη 13 Ιουνίου, αμέσως μετά την εμφάνισή του στο Rrimavera, είναι:

Cory Hanson: φωνή, κιθάρα

Lee Landey: μπάσο

Evan Burrows: ντραμς

Τρίτη 13 Ιουνίου

Τιμές Εισιτηρίων: Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ στην προπώληση και 18 ευρώ στην πόρτα

six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews