Συνεντεύξεις

Ηλίας Παρασκευόπουλος: «Το θέμα με τις δεύτερες ευκαιρίες είναι αν γίνονται τελικά αντιληπτές και σωστά εκμεταλλεύσιμες»

Ηλίας Παρασκευόπουλος: «Το θέμα με τις δεύτερες ευκαιρίες είναι αν γίνονται τελικά αντιληπτές και σωστά εκμεταλλεύσιμες»

O Ηλίας Παρασκευόπουλος συμμετέχει με το έργο του «Είσαι εδώ (;)» στο Οff-Οff Athens που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ για ένατη χρονιά και στο όποιο συμμετέχουν 27 θεατρικές ομάδες από τις 29 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου.

Ηλία, πες μας δυο λόγια για το έργο “είσαι εδώ;”

Το “είσαι εδώ “ στηρίζεται στην θεωρία του Πλάτωνα για την μεταμψύχωση και την ανθρώπινη ζωή.  Ο θάνατος, ο έρωτας , ο πόνος, η χαρά ,  ο χρόνος και η ανθρώπινη φύση είναι θέματα τα οποία εξετάζει το κείμενο μέσα από ενα συνδυασμό ποιητικού και σουρεαλιστικού λόγου. Εικόνες της καθημερινότητας μπλέκονται με την θωρία του Πλάτωνα . Όλα αυτά ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από την σκηνοθετική γραμμή του Σταύρου Αποστολάτου.

 Πώς προέκυψε η συμμετοχή στο off festival;

Είναι ένα φεστιβάλ το οποίο στηρίζει και βοηθά τους νέους δημιουργούς και στο οποίο παρουσιάζονται έργα ποικίλης θεματολογίας . Θεωρήσαμε με την ομάδα ότι είναι μια πολύ καλή αφορμή να παρουσιάσουμε το έργο

 Tο χειμώνα σε απολαύσαμε στο Εθνικό Θέατρο. Πώς θα χαρακτήριζες αυτή την εμπειρία;

Ήταν μια πολύ καλή στιγμή στο θεατρικό μου ταξίδι. Συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους από τους οποίους έμαθα πολλά  και ελπίζω να έχω την τύχη να επαναλάβω αυτήν τη συνεργασία μου.

Προτιμάς να γράφεις ή να πρωταγωνιστείς σε μια παράσταση;

Αγαπάω και τα δύο σχεδόν εξίσου. Το να παίζω και να δίνω ζωή σε ένα χαρακτήρα που υπάρχει στο χαρτί είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό . Είναι μοναδική η αίσθηση να μετατρέπεις τον εαυτό σου σε κάποιον άλλο και να προσπαθείς να δώσεις ζωή στον χαρακτήρα που ο συγγραφέας εμπνεύστηκε. Η συγγραφή είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι προσωπική έκφραση. Αποτυπώνεις κομμάτι του εαυτού σου και της σκέψης σου και δημιουργείς ένα νέο κόσμο.  Και όταν αυτό ολοκληρώνεται είναι σαν έχεις ένα παιδί που μόλις γεννήθηκε, από ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Εσύ δίνεις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή σου;

Πιστεύω πως δίνω. Το θέμα με τις δεύτερες ευκαιρίες είναι αν γίνονται τελικά αντιληπτές και σωστά εκμεταλλεύσιμες.

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είναι αρκετοί  οι άνθρωποι που θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ . Σκηνοθέτες και ηθοποιοί . Προς το παρόν θέλω να χαρώ και να απολαύσω τη συνεργασία μου με τον Σταύρο Αποστολάτο στο «Είσαι Εδώ».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Να δουλέψω όσο μπορώ γιατί το “Είσαι Εδώ” και συνεχιστεί και του χρόνου στην επόμενη θεατρική σεζόν.

Ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews