Συνεντεύξεις

Ειρήνη Βαρδάκη: «Στη ζωή θα βρούμε χιλιάδες προδομένους αθώους, μα ποτέ αθώο προδότη»

Ειρήνη Βαρδάκη: «Στη ζωή θα βρούμε χιλιάδες προδομένους αθώους, μα ποτέ αθώο προδότη»

Μετά την «Κρυσταλλία» η Ειρήνη Βαρδάκη επανέρχεται με ένα ακόμη συγκλονιστικό μυθιστόρημα «Το ρο της ερωμένης», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Bell.

Σύγχρονο, με ήρωες άτομα της διπλανής πόρτας με προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Κυρία Βαρδάκη, λίγους μήνες μετά την «Κρυσταλλία» σας συναντούμε με «Το ρο της ερωμένης». Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο.

Το ρ της ερωμένης είναι ένα ιδιαίτερο έργο.  Οι ήρωες του είναι προσεχτικά τοποθετημένοι σε μια σκακιέρα και κάθε κίνησή τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι ανατροπές που θα βιώσει στο τέλος ο αναγνώστης -όσο αναπάντεχες και αν είναι- προκύπτουν ως αποτέλεσμα μιας νομοτελειακής ακολουθίας, αυτό θεωρώ πως είναι και το πιο γοητευτικό του κομμάτι.

Γιατί «η αθωότητα μισεί την προδοσία»;

Σε αυτό το βιαστικό πέρασμα μας από τη ζωή θα βρούμε χιλιάδες προδομένους αθώους μα ποτέ αθώο προδότη. Δεν πάνε μαζί αυτά τα δυο, η χημεία τους θα είναι πάντοτε εκρηκτική και η αντίδραση τους εξουδετερωτική.

Οι δυο πρωταγωνίστριες, εκ διαμέτρου αντίθετες γυναίκες και ως προς την εμφάνιση και ως προς την προσωπικότητα, δείχνουν να μην είναι καμία ευτυχισμένη. Ποιο πιστεύετε πως είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που κάνει ευτυχισμένη μια γυναίκα;

Στο σκάκι και στη ζωή όλοι έχουμε δυο πύργους. Οι ηρωίδες μας δεν θα κοιτάξουν ποτέ να ευτυχήσουν στον πύργο που έσωσαν, θα μένουν να θρηνούν για εκείνον που γκρεμίστηκε στην αρχή ακόμα της παρτίδας. Δεν ξέρω τελικά τί πονά περισσότερο… εκείνο που χάθηκε ή εκείνο που έμεινε μα δεν εκτιμήθηκε όπως του πρέπει;

Είχε κάποιος από τους ήρωες του παρόντος βιβλίου στοιχεία δικά σας;

Οι ήρωες είναι πέρα για πέρα αληθινοί, θεωρώ πως όλοι οι αναγνώστες θα βρουν δικά τους στοιχεία σε αυτούς. Προσωπικά ίσως βρήκα περισσότερες ομοιότητες με τη μικρή της ιστορίας.

Ποιο βιβλίο που διαβάσατε πρόσφατα σας έκανε εντύπωση;

«Η κατάρρευση» της Paris με κράτησε ξάγρυπνη όπως και της Delphine De Vigan το «μια αληθινή ιστορία» Γενικά έργα στα οποία δοκιμάζεται το μυαλό και η λογική των ηρώων με ιντριγκάρουν.

Έχετε φανταστεί τα βιβλία σας να γίνονται ταινίες; Αν κάνατε εσείς τη διανομή, σε ποιους ηθοποιούς θα δίνατε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους;

Αγαπώ ιδιαίτερα το θέατρο και θα ήταν ευχής έργο η μεταφορά ενός βιβλίου μου σε αυτό. Στην εύρεση ηθοποιών δεν θα δυσκολευόμουν καθόλου, λατρεύω την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την έχω απολαύσει σε αμέτρητες παραστάσεις της. Νομίζω πως ο ρόλος της ερωμένης θα της ταίριαζε πολύ!

Ετοιμάζετε το επόμενο βιβλίο σας;

Έχω ήδη ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο μου. Δεν θα πω πολλά, παρά μόνο πως πρόκειται για κάτι εξαιρετικά δυνατό.

Ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews