Βιβλίο

«Καρχηδόνα»

«Καρχηδόνα»

της Τζόυς Κάρολ Όουτς από τις εκδόσεις Πατάκη

Η εξαφάνιση της δεκαεννιάχρονης Χρυσηίδας το καλοκαίρι του 2005 ταράζει τα νερά της µικρής πόλης της Καρχηδόνας, στα σύνορα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης µε τον Καναδά. Η κόρη του Ζήνωνα Μέιφιλντ, επιφανούς µέλους της κοινότητας, εξαφανίστηκε µέσα στη νύχτα, χάθηκε στις ερηµιές των Αντιρόντακς. Αλλά όταν οι κάτοικοι της Καρχηδόνας σπεύδουν να βοηθήσουν τον αλαφιασµένο πατέρα στην αναζήτηση της κοπέλας, ανακαλύπτουν τον πιο απίθανο ύποπτο – έναν παρασηµοφορηµένο βετεράνο του πολέµου στο Ιράκ, ο οποίος έχει στενές σχέσεις µε την οικογένεια Μέιφιλντ. Καθώς οι αποκρουστικές αποδείξεις συσσωρεύονται εναντίον του διαταραγµένου ήρωα του πολέµου, η οικογένεια συνειδητοποιεί ότι πρέπει να παλέψει µε την πιθανότητα να έχει χάσει την κόρη της για πάντα…

Ένα καθηλωτικό µυθιστόρηµα από τη µεγάλη Αµερικανίδα συγγραφέα του καιρού µας, ένα βιβλίο που εξερευνά τις µύχιες γωνιές της ψυχής του ανθρώπου και την ικανότητά του για βία, αγάπη και συγχώρεση.

ISBN: 978-960-16-6102-5

Σελίδες: 600

Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου

Η Τζόυς Κάρολ Όουτς (γεννηµένη το 1938 στο Λόκπορτ, Νιαγάρα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) είναι µία από τις σηµαντικότερες Αµερικανίδες συγγραφείς σήµερα. Έχει γράψει περισσότερα από 40 µυθιστορήµατα, θεατρικά έργα, νουβέλες, καθώς και συλλογές διηγηµάτων και ποίηση και έχει τιµηθεί µε πολυάριθµες διακρίσεις: το National Medal of Humanities (Κρατικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών), το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Εθνικού Κύκλου Κριτικών Ivan Sandrof (National Book Critics Circle Ivan Sandrof Lifetime Achievement Award), το βραβείο διηγήµατος PEN/Malamud, το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς της εφηµερίδας Chicago Tribune, το National Book Award (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου), και ήταν υποψήφια δύο φορές για το βραβείο Πούλιτζερ. Η Όουτς είναι επίτιµη καθηγήτρια του Τµήµατος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πρίνστον και µέλος της Αµερικανικής Ακαδηµίας Τεχνών και Γραµµάτων από το 1978.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews