Ελλάδα

Κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση που στάλθηκε στους Θεσμούς

Κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση που στάλθηκε στους Θεσμούς

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αύριο το πρωί κατατίθεται με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή η πρόταση που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς.

Αυτή θα είναι η βάση που θα διαπραγματευτούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σημειώνεται ότι η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει μόνο όταν και εφόσον οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία.

Όπως σημειώνεται οι προτάσεις δεν θα γίνουν νόμος του κράτους αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην διαπραγματευτική ομάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το κείμενο της επιστολής θα σταλεί στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσω e-mail. Αφού το λάβει θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τα άρθρα που κατατίθενται με τη μορφή του κατεπείγοντος

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 109 τα κατεπείγoντα νομοσχέδια και τις πρoτάσεις νόμων, παραπέμπoνται αμέσως μετά την κατάθεσή τoυς στην αρμόδια επιτρoπή και ο/η Πρόεδρoς της Boυλής oρίζει ανάλoγη πρoθεσμία για την υπoβoλή της έκθεσης «Aν η επιτρoπή απoδεχθεί τo χαρακτηρισμό τoυ κατεπείγoντoς, πρoβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίoυ ή της πρότασης νόμoυ σε μία συνεδρίαση. H συζήτηση και ψήφιση των κατεπειγόντων νομοσχεδίων και κατεπειγoυσών πρoτάσεων νόμων oλoκληρώνεται σε μία συνεδρίαση, πoυ διαρκεί κατ’ ανώτατo όριo δέκα ώρες. Aν για oπoιoνδήπoτε λόγo δεν ληφθεί απόφαση της Boυλής σύμφωνα με την πρoηγoύμενη παράγραφo διατίθενται τέσσερις ώρες για την καταρχήν και έξι ώρες για την κατ’ άρθρo συζήτηση».

Τέλος η Ολομέλεια θα συγκληθεί αύριο το μεσημέρι στις 14:00.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια του τετράωρου κυβερνητικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε ότι “είμαι έτοιμος για συμφωνία”. Μάλιστα δεν έλειψαν οι ενστάσεις οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εκφράστηκαν από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ το 95% των υπουργών τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας.

Συνεδριάζουν το πρωί από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο το πρωί στις 08:00 θα συνεδριάσει από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει η Αριστερή Πλατφόρμα.

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews