Θέατρο

«Κάθε δεύτερη Τρίτη»

«Κάθε δεύτερη Τρίτη»

Το βραβευμένο με  1ο βραβείο ελλήνων λογοτεχνών το 2014  έργο της Αντωνίας Θεοχαρίδου, με τίτλο «Κάθε δεύτερη Τρίτη», παρουσιάζεται στο Τεχνοχώρο «Φάμπρικα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σπηλιωτόπουλου από 15 Φεβρουαρίου 2017. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό κείμενο με κεντρικό του άξονα τις απρόσωπες ανθρώπινες σχέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες.

Το θεατρικό κείμενο «Κάθε δεύτερη Τρίτη» βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της μεταπρατικότητας των ανθρώπινων όντων και της διαχείρισής τους σαν πράγματα για πέταμα ή ανταλλαγή. Μέσα από την εξέλιξη του μύθου, προβάλλονται με έξυπνο τρόπο τα πολλαπλά προβλήματα σχέσεων της σύγχρονης εποχής, όπου οι άνθρωποι θεωρούνται αντικείμενα, οι σχέσεις είναι συνήθως απρόσωπες και η αντικατάσταση του Άλλου γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία.

Μέσα από τη συνεχή πάλη με τον εαυτό τους και έναν ειλικρινή εσωτερικό διάλογο, οι ήρωες αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους και οδηγούνται στην κάθαρση. «Μια Τρίτη βράδυ, ο Μάρκος φέρνει στο σπίτι μια άγνωστη νέα γυναίκα τυλιγμένη με σελοφάν, που την επέλεξε κατόπιν εντολής της συντρόφου του, της Τερέζας, σε ένα στενό δρόμο δίπλα στο ποτάμι, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν πετάξει στα σκουπίδια.

Η Τερέζα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα λάθη του παρελθόντος και στη αδυναμία της να αλλάξει ουσιαστικά τα κακώς κείμενα της ζωής της. Και η Σεραφίνα, έχοντας μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, θα γίνει αιτία πολλών ανατροπών και αποκαλύψεων…»

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο για κανέναν! Όλα από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να ανατραπούν»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σπηλιωτόπουλος

Κείμενο: Αντωνία Θεοχαρίδου

Ερμηνεύουν (Αλφαβητικά) : Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος

Συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Πλατής

Οι πίνακες της παράστασης είναι έργα της ζωγράφου Βιβής Κώνστα (ViviC)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: γενική Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων 8 ευρώ, άνεργοι & ΣΕΗ : 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης:70 λεπτά

Τεχνοχώρος «Φάμπρικα», Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ευρυμέδοντος (Μετρό Κεραμεικός), τηλ. κρατήσεων: 6937709958

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews