Ενδιαφέροντα

Κύκλος εργαστηρίων «Απόγειου χορού»!

Κύκλος εργαστηρίων «Απόγειου χορού»!

Η Creo Dance Company και η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά οργανώνουν έναν κύκλο εργαστηρίων «Απόγειου χορού». Κάθε εργαστήριο θα επενδύει σε συγκεκριμένα εργαλεία και μηχανισμούς με στόχο πάντα την αποκάλυψη της απόγειου κίνησης, της ποικιλίας εμφάνισής της και τη συνδημιουργία, κάθε φορά, του δικού μας χορού.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς και μουσικούς.

Από το νέο έτος μείνετε συντονισμένοι στα απόγεια καλέσματα καθώς η ομάδα θα αναζητήσει συνοδοιπόρους για την εξέλιξη της έρευνάς της με στοιχεία που θα τροφοδοτήσουν τη νέα της παραγωγή!

Εργαστήριο 1ο

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

*Art Act area_creative space*

Στο πρώτο αυτό εργαστήριο θα συναντήσουμε την απόγειο κίνηση!

Τί είναι η απόγειος κίνηση; Η κίνηση που ξεκινάει από τη γη. Η κίνηση, δηλαδή, που προκύπτει από τον τρόπο που τα σώματα πατούν στη γη και μεταδίδεται μέσα από τις αναπνέουσες αρθρώσεις στη λεκάνη και τον κορμό. Ζητούμενο είναι όλη η κινησιολογία να προκύπτει από αυτή ακριβώς τη συνθήκη, η οποία μάλιστα καθορίζει τη δυναμική-ποιότητες της κίνησης του χορευτή.

Θα μελετήσουμε το πάτημα στη γη, τους τρόπους και τις δυνατότητες του καθενός, μέσα από τα πυρηνικά εργαλεία της τεχνικής μας. Θα χαλαρώσουμε τις αρθρώσεις ώστε να παίξουν τον καθοριστικό ρόλο τους ως αγγελιοφόροι της ανοδικής πορείας της κίνησης. Θα αφουγκραστούμε τη σύνδεση του πέλματος με τη λεκάνη και τον κορμό.

Στο εργαστήριο θα μελετήσουμε κινητικά μοτίβα από την παράσταση «Απόγειος-μια παραλλαγή» με στόχο να πειραματιστούμε πάνω στις δυνατότητες και τις επιλογές που ανοίγουν αυτά στο κάθε σώμα. Από τη μονάδα θα περάσουμε στη δουλειά σε ντουέτα ώστε να αναγνωρίσουμε και να ενθαρρύνουμε την κατάσταση χορού που προκύπτει ανάμεσα στα δύο σώματα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία και κατανόηση του ρυθμού, τόσο του ατομικού όσο και του συλλογικού. Link: https://vimeo.com/260963234

Ο Απόγειος χορός είναι ένας χορός που «κτίζεται χορεύοντας», μια νέα κινητική γλώσσα. Οι άνθρωποι που κοινωνούν αυτή τη γλώσσα παράλληλα τη διαμορφώνουν, σχηματίζοντας τη δεδομένη στιγμή και στο συγκεκριμένο τόπο τον νέο χορό. Σχηματίζεται μέσα από ένα ανοιχτό λεξιλόγιο, βήματα, βηματισμούς, μοτίβα, εργαλεία και μηχανισμούς. Διαθέτει δική του τεχνική, μέθοδο και συγκεκριμένες αρχές.

Ο Απόγειος χορός δημιουργείται μέσα από την ομώνυμη έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2014 και μελετά τις επιρροές και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παραδοσιακούς χορούς και ρυθμούς και τις σύγχρονες τεχνικές χορού και προτείνει μια νέα χορευτική πρακτική. Τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Ιούνιο του 2017. Η επίσημη παρουσίαση της έρευνας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Εθνικό Θέατρο, ενώ μέρος της έρευνας έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα», τεύχος 3.

Εισηγητής: Πωλίνα Κρεμαστά

Βοηθός: Θένια Αντωνιάδου

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ώρες: 12.00 – 15.00

Κόστος συμμετοχής:

  • 50 ευρώ
  • 20% έκπτωση με κάρτα Dancetheater Plus

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Email: creodancecompany@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976080120 και 6984835845

Art Act area_creative space, Αθηνάς 12, 10554 Μοναστηράκι, (6ος όροφος)

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews