Βιβλίο

«Κλειστό φέρετρο»: έναν αιώνα μετά ο Ηρακλής Πουαρό είναι πάλι εδώ…

«Κλειστό φέρετρο»: έναν αιώνα μετά ο Ηρακλής Πουαρό είναι πάλι εδώ…

Μετά από το best seller «Έγκλημα με υπογραφή», όπου ο Ηρακλής Πουαρό εμφανίστηκε έπειτα από έναν σχεδόν αιώνα, η Sophie Hannah επανέρχεται με το «Κλειστό φέρετρο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Με βαρύ φορτίο στην πλάτη, κατάφερε να εδραιωθεί ως αναβιωτής του διάσημου Βέλγου ντετέκτιβ, που αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας της θρυλικής συγγραφέως Αγκάθα Κρίστι.

Σε αυτό το βιβλίο, το σκηνικό είναι γνώριμο για όποιον έχει διαβάσει έστω και ένα βιβλίο της: έπαυλη, λαίδη, μπάτλερ, επιφανείς καλεσμένοι, μια οικογένεια που όλα τα μέλη της εποφθαλμιούν την αμύθητη κληρονομιά και υπηρετικό προσωπικό, όλοι με κίνητρο και όλοι ύποπτοι. Το μόνο που λείπει είναι ο φόνος και το πτώμα. Και όταν αυτό είναι πια γεγονός, ο ντετέκτιβ μας πρέπει να βάλει τα φαιά κύτταρα να δουλέψουν και μάλιστα κάνοντας υπερωρίες…

«Οι άνθρωποι δε θέλουν ν’ ακούσουν όσους τους σερβίρουν δυσάρεστα σενάρια, προτιμούν ν’ ακούν μόνο ζαχαρωμένες χαριτολογίες».

Γρήγορο, ατμοσφαιρικό , με σασπένς μέχρι την τελευταία σελίδα και τον Σαίξπηρ να βοηθά στη λύση (ή στο μπέρδεμα) της υπόθεσης, το βιβλίο ως ένα βαθμό καταφέρνει να φτάσει τα υπόλοιπα της Κρίστι. Ίσως για κάποιους φανατικούς της θαυμαστές να είναι πιο «άνευρο», λιγότερο ψυχολογικό και πιο ρεαλιστικό, αλλά ακόμα και έτσι ικανοποιεί τα γούστα των «μυημένων» στο αστυνομικό μυθιστόρημα.

«Χαρακτηριστικό της πραγματικότητας είναι ότι την υποφέρεις, γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή…»

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews