Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη δύναμη αλλαγής»

Κωνσταντινόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη δύναμη αλλαγής»

Την ομιλία του ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, το απόγευμα του Σαββάτου, στο 10ο Συνέδριο του κόμματος, παρουσιάζοντας παράλληλα το όραμά του για την επόμενη ημέρα. Μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, τον Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού και τον Βαγγέλη Βενιζέλο της αλήθειας. «Δεν προχώρησε η μεταρρύθμιση Γιανίτση γιατί αφήσαμε τις ιδεοληψίες να μπουν εμπόδιο. Αν είχε προχωρήσει τότε δεν θα είχαμε φτάσει εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του «ή μετασχηματιζόμαστε ή δεν υπάρχουμε«.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέχισε στην ομιλία του λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ κατάφερε πολλά, αλλά απέτυχε και σε πολλά. Αν είχε προχωρήσει η μεταρρύθμιση Γιαννίτση δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά ακόμα και τώρα υπάρχουν μεταξύ μας πρόσωπα που απέτρεψαν τις μεταρρυθμίσεις και ζητούν την αναβάθμισή τους. Πληρώνουμε τα λάθη και τις ευθύνες όσων πλούτισαν στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Αναλάβαμε δυσανάλογη ευθύνη το 2009. Επιτρέψαμε να ξεχαστεί η καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Πρόοδος και υπέρβαση είναι τα χαρακτηριστικά μας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα παιδιά της αλλαγής μεγάλωσαν. Ενηλικιώθηκαν και έχουν ευθύνες. Μαθαίνουν, κάνουν λάθη. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τόλμη. Δεν είμαστε παράταξη καιροσκόπων. Πρέπει να μετασχηματιστούμε σε μία σύγχρονη δύναμη αλλαγής. Οφείλουμε να συναντηθούμε με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς».
Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον της Κουμουνδούρου. «Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Κεντροαριστερά; Είναι μία σελίδα ντροπής για την ελληνική ιστορία. Εκβίασε εκλογές. Απενεχοποίησε την περίοδο Καραμανλή, που οδήγησε στην κρίση. Που εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο. Υπάρχουν δύο σχολές. Η μία των μαθητευομένων μάγων. Της δημαγωγίας και του επικίνδυνου λαϊκισμού. Έχει έρθει η ώρα για την αλήθεια. Σας καλώ να υπηρετήσουμε μαζί τη σχολή της αλήθειας, του σχεδίου και της δράσης», τόνισε.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Κωνσταντινόπουλου συνοψίζονται στα εξής:
-Πρέπει να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται και όχι να διασώσουμε ό,τι απέτυχε από τη Μεταπολίτευση.
–Θεμελιώνουμε την ατζέντα του 2030. Θέλουμε ένα κράτος με αξιολόγηση. Βρισκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν προστιθέμενη αξία. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας, για να υπερβούμε την κρίση.
-Για να μιλήσουμε πειστικά για τη διαφάνεια πρέπει να δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα. Εμείς δεν κατασπαταλήσαμε ούτε ένα ευρώ. Η νέα ηγεσία να καταθέσει όλα τα στοιχεία και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν. Εμείς ζούμε για την παράταξη και όχι από την παράταξη.
«Ζητώ την εκλογή οργάνων σύμφωνα με το καταστατικό και την εκλογή πρόεδρου με βάση το πιστοποιημένο μητρώο. Ζητώ από το συνέδριο να λάβει την απόφαση για το μετασχηματισμό της παράταξης. Χρειαζόμαστε το σχέδιο της αλήθειας. Σας καλώ να βαδίσουμε μαζί. Να κάνουμε μαζί πράξη το όραμα για την Ελλάδα του 2030», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews