Συνεντεύξεις

Λάμπρος Φισφής: «Στην κωμωδία έχεις διάλογο με το κοινό: Εσύ μιλάς και εκείνο απαντά με το γέλιο του»

Λάμπρος Φισφής: «Στην κωμωδία έχεις διάλογο με το κοινό: Εσύ μιλάς και εκείνο απαντά με το γέλιο του»

Ίσως είναι  από τους λίγους ηθοποιούς της νέας γενιάς που τον έχεις ταυτίσει με το γέλιο. Και όχι άδικα. Η πορεία του σε τηλεόραση και θέατρο τον έχει εδραιώσει στο είδος και εμείς τον «στριμώξαμε» για να μας μιλήσει.

 

«Να ένας σοφός». Μια σκηνή που είναι γεμάτη σε κάθε παράσταση κυριολεκτικά, αφού συμπληρώνονται θέσεις για να βολευτεί το κοινό. Μίλησέ μας λίγο για αυτήν.

Είναι μια 100% παράσταση stand up comedy. Ένας κωμικός μονόλογος που ασχολείται με διαφορετικά θέματα και πτυχές της καθημερινότητάς μας.  Μου αρέσει να μελετάω τους ανθρώπους και τα πράγματα, να ανακαλύπτω μικρές παράξενες λεπτομέρειες και μετά να τις μοιράζομαι με το κοινό. Αυτό που μπορεί να περιμένει κάποιος από αυτή την παράσταση είναι να γελάει για 2 ώρες! Η παράσταση που κάνω υπόσχεται αυτό και μόνο αυτό. 8 με 10 γέλια το λεπτό. Κάθε λεπτό.

 Τηλεόραση ή θέατρο;

Αυτό που μου αρέσει στην κωμωδία είναι ότι έχεις ένα διάλογο με το κοινό. Εσύ μιλάς και αυτοί απαντάνε με το γέλιο τους. Οπότε προτιμώ το θέατρο, γιατί εκεί τον έχεις αυτό τον διάλογο. Στην τηλεόραση όταν λες ένα αστείο, όσο καλή ακοή και να έχεις, δεν θα ακούσεις τον άλλο σπίτι του να γελάει.

Έχεις κάνει και πέρασμα από το ραδιόφωνο. Μίλησέ μας για αυτήν την εμπειρία.

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία με ένα πολύ μεγάλο μείον. Το ξύπνημα στις 7 το πρωί. Ξυπνούσα τόσο νωρίς που πήγαινα στον ήλιο και του έλεγα: Κοιμήσου έχεις ακόμα 10 λεπτά. Και δεν έχεις και επιλογή να μην ξυπνήσεις πλήρως. Ουσιαστικά η δουλειά σου είναι να ξυπνάς ευχάριστα τον κόσμο.

Ποια είναι η επόμενη δουλειά που ετοιμάζεις;

Προς το παρόν είμαι αφοσιωμένος στην παράσταση που κάνω. Αλλά σύντομα θα κάνω και την πρώτη μου απόπειρα να γράψω σενάριο για ταινία. Και για σειρά. Και ένα σόου για την τηλεόραση. Και μια περιοδεία. Λογικά κάτι από αυτά θα το καταφέρω.

Παντρεύτηκες πρόσφατα. Για ένα άτομο στην ηλικία μας ο έγγαμος είναι «βιος» ή αβίωτος;

Τα πιο πολλά άτομα στην ηλικία μας που ξέρω εγώ είναι παντρεμένα απλά δεν το ξέρουν. Έχω φίλους που είναι 3,4, 7 και 10 χρόνια μαζί και δεν έχουν παντρευτεί. Ξέρω παντρεμένα άτομα που είναι λιγότερο καιρό μαζί από τα ανύπαντρα ζευγάρια. Δεν αλλάζει κάτι δραστικά μετά το γάμο. Αν η σχέση που έχεις είναι καλή ο έγγαμος θα είναι βίος.

O Λάμπρος Φισφής είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης αλλά από το 2009 ασχολείται αποκλειστικά με την κωμωδία. Η καριέρα του ξεκίνησε στο Άμστερνταμ και μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να κάνει παραστάσεις σε κόμεντι κλάμπ και θέατρα στην Αγγλία, την Γαλλία, την Γερμανία, τις Η.Π.Α και στο φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου.

Όταν η κρίση χτύπησε για τα καλά την Ελλάδα αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει και έτσι τα τελευταία 3 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα κάνοντας παραστάσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκτός από το σταντ απ κόμεντι έχει γράψει το σενάριο για την σειρά του mega, “Η Γενιά των 592 ευρώ”, ήταν ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής “Κάψε το Σενάριο” και για ένα χρόνο ήταν στην εκπομπή Snooze Brothers στο ραδιόφωνο του Εν Λευκώ.

Επιμέλεια: Γιώτα Σάλμα

 

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews