Θέατρο

«Lebensraum – Ζωτικός Χώρος»

«Lebensraum – Ζωτικός Χώρος»

Από τις 18 Οκτωβρίου η πολυσυζητημένη εφιαλτική κωμωδία, το έργο-πρόκληση “ Lebensraum – Ζωτικός Χώρος ” του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πορεία του στο θέατρο ΊΣΟΝ.

Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα, στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα «στραβώνουν» και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του. Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν οι θεατές να παραμείνουν «θεατές»;

«Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η Πηγή Δημητρακοπούλου έχει τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός

Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (Γενική είσοδος), 8€ (Μειωμένο: Φοιτητικό, ΑμεΑ, Άνεργοι, Συνταξιούχοι), 5€ (Ατέλειες ΣΕΗ ή Θεατρικών Σπουδών)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 2130411546

Θέατρο ΊΣΟΝ, Μελενίκου 33 Βοτανικός, Γκάζι, τηλέφωνο: 2130411546

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews