Ελλάδα

Λιου σε Τσίπρα:Κάνε μια σοβαρή κίνηση συμβιβασμού

Λιου σε Τσίπρα:Κάνε μια σοβαρή κίνηση συμβιβασμού

Προειδοποίηση στον πρωθυπουργό για “άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα” σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, από τον αμερικανό ΥΠΟΙΚ. Είναι επείγον η Αθήνα να κάνει μια “σοβαρή κίνηση” για να υπάρξει θετική εξέλιξη. Την πρόθεση να γεφυρωθούν οι διαφορές εξέφρασε η ελληνική πλευρά.Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό οικονομικών Τζακ Λιου είχε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Λιού, είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι είναι επείγον, η Ελλάδα να κάνει “μια σοβαρή κίνηση” για να υπάρξει συμβιβασμός με τους πιστωτές.

Σε διαφορετική περίπτωση, υπογράμμισε ο υπουργός, θα υπάρξουν “άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και μεγάλες αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομία”.

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως αναφέρουν υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δυο πλευρές.

ΗΠΑ: Δώστε λύση στην ελληνική κρίση

Λύση στην ελληνική κρίση ζητά εκ νέου σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει αναταραχές στις αγορές, όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ολες οι πλευρές θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ισχυρή οικονομική οδό με έναν τρόπο που δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Josh Earnest.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι σαφές το πώς θα εξελιχθεί η ελληνική κρίση. “Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η κατάσταση θα επιλυθεί προτού υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία”.

πηγή: euro2day.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews