Ελλάδα

Μεϊμαράκης: «Όχι» στην κυβερνητική σύμπραξη με Τσίπρα

Μεϊμαράκης: «Όχι» στην κυβερνητική σύμπραξη με Τσίπρα

«Οχι» στην κυβερνητική σύμπραξη με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης. Μιλώντας στο «Εθνος» είπε ότι με τον ίδιο στη θέση του προέδρου της ΝΔ «δεν πρόκειται η παράταξη να γίνει δεκανίκι μιας καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής».

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: «O πρωθυπουργός με κουτοπονηριές και φτηνούς τακτικισμούς επιχειρεί να δημιουργήσει μια διαφορετική εικόνα από αυτή που πραγματικά ισχύει.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον η ισχνή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, ούτε οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει για να περάσει τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και τα οποία φέρουν αποκλειστικά την υπογραφή του.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα γι’ αυτόν και την κυβέρνησή του είναι ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο πολύ εξαπατήθηκαν.

Διαπιστώνουν ότι οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα και ότι το μόνο που μπορούν να προσδοκούν από αυτήν την κυβέρνηση είναι να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μήπως και σώσουν ό,τι ακόμη τους έχει απομείνει. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ταχύτατη κατανάλωση του πολιτικού του κεφαλαίου».

Ερωτηθείς «εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ πόσος χρόνος θα απαιτηθεί έτσι ώστε η ΝΔ να βρει ξανά τον βηματισμό της» απαντά: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία μέρα. Από την επομένη της εκλογής ως προέδρου της ΝΔ ξεκινά η νέα προσπάθεια για να καταστήσουμε την παράταξή μας πρώτη πολιτική δύναμη». Πρόσθεσε πάντως ότι «η εσωστρέφεια έχει πλήξει την αξιοπιστία μας».

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Σαμαρά είπε: «Κάθε βουλευτής, πολύ περισσότερο ένας πρώην πρωθυπουργός, έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του».

πηγή: parapolitika.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews